ERC Reus presenta els 10 primers candidats de la llista per a les eleccions municipals

Marina Berasategui, Òscar Subirats, Ana Garcia, Bruno Morejón, DorinaMoldovan i Alexandre Gonzàlezsón els candidats, per ordre, que s’afegeixen a la llista dels ja coneguts Daniel Recasens, Montserrat Flores i Carles Prats. Una llista molt marcada per la voluntat d’incorporar perfils diferents i persones independents per donar una visió transversal a la llista d’ERC Reus a les properes eleccions municipals.

Llauradó, en un recorregut per la ciutat de Reus, ha presentat els integrants de la llista i s’ha mostrat molt satisfeta del projecte que han anat construint durant tots aquests mesos i que ja es va iniciar al principi de la legislatura, al 2015, juntament amb la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores.
Al seu torn, Flores ha remarcat: “La gent és el centre del nostre projecte republicà: defensa dels drets, deures i llibertats civils”. També ha destacat la importància de la participació ciutadana com una eina per implicar la gent en els afers públics.
Durant el recorregut que s’ha dut a terme pels llocs més emblemàtics de Reus i que tenen una relació estreta amb el projecte d’esquerra, Llauradó s’ha trobat amb la resta de candidats.

En primer lloc, Marina Berasategui, número 5 a la llista d’ERC, és arquitecta i actualment docent a la Universitat Rovira i Virgili. Per tant, la seva vinculació a la llista se centra en treballar per una nova urbanitat a Reus. “Treballarem l’entorn urbà per millorar la qualitat de la vida quotidiana de totes i tots, aplicant la visió de gènere, garantint el dret a la participació ciutadana en afers urbans i utilitzant nous instruments per garantir el dret efectiu a l’habitatge”, ha manifestat Berasategui.
Per altra banda, el número 6 a la llista, Òscar Subirats ha agraït la confiança dipositada durant tots aquests anys, ja que lidera l’assessoria de les àrees del grup municipal des de 2016. En aquest sentit, Subirats ha recordat que “el futur de Reus no es pot improvisar i cal una organització i coordinació interna, planificació estratègica i transversalitat interdepartamental que doni sentit, eficàcia i eficiència a l’acció de govern”.

Posteriorment a la presentació dels números 5 i 6 a la llista, ha estat el torn dels 2 següents. Ana Garcia, presidenta de l’AMPA de l’Escola Ciutat de Reus i presidenta de l’Associació de dones Blanca Almendro, ha estat escollida com a número 7 a la llista. Garcia ha destacat la participació ciutadana com un dels punts més importants del projecte d’esquerra. El número 7, Bruno Morejón és mestre i membre de l’Escola Doctor Alberich i Casas. “Volem una ciutat sense muralles, sense segregacions, sense diferències, una ciutat per a tothom”, ha afegit el candidat.

Els últims integrants del primer tram de llista,DorinaMoldovan i Alexandre Gonzàlez han presentat les seves candidatures a la plaça Mercadal. Per la seva banda, Moldovan, graduada en socio-psicopedagogia i professora d’educació primària en països estrangers, ha agraït la seva integració a la llista. “Hi ha molta gent com jo, que hem vingut de lluny per tenir una vida millor i Reus també és la meva ciutat”, ha explicat la número 9.
Finalment, Alexandre Gonzàlez, militant del Jovent Republicà, i número 10 a la llista està molt vinculat al partit. “El jovent també s’ha d’implicar en la ciutat de Reus i cal potenciar accions perquè nosaltres també tinguem dret a decidir sobre quin és el futur que volem”, ha conclòs Gonzàlez.

La presentació dels candidats ha estat realitzada en diversos punts: la plaça Gegant Indi, la plaça Prim, el portal de Jesús i la plaça Mercadal. Tots els espais escenifiquen i representen una part molt important dels fonaments del projecte d’ERC Reus per a la candidatura de les properes eleccions municipals.