Mas Pintat continua els serveis canal de meditació i escolta des de la mirada sistèmica

Mas Pintat continuarà durant el mes de juny els diferents serveis que ofereix arran de la COVID-19 i que són concretament, un  canal de meditació, i un servei d’escolta activa des de la mirada sistèmica. D’aquesta manera, cada matí a les 7:30 h, Mas Pintat ofereix aquest servei facilitat pel departament de Recursos Humans “Fem salut” de l’Ajuntament de Reus i per la Fundació Educativa i Social (FES).
Aquestes sessions d’acompanyament van començar el passat 27 d’abril i va adreçat a totes les persones que volen connectar uns moments d’atenció i regulació en la respiració i atendre al moment present amb una actitud d’obertura, acceptació i absència de judici. L’activitat la realitza la directora del centre, Rosa Martí.
Un dels beneficis de la meditació és que empodera a les persones partint del fet de reaprendre a relaxar-se i traient el factor ‘estres’ del mapa corporal-mental. El mindfulness facilita aquesta eina davant el post confinament i prepara al cos davant un escenari que es nou per tots, aportant una serenor i una sensació de fluir amb els aconteixements, amb una actitud de presa de presència i consciència.

El canal utilitzat és https://meet.jit.si/MEDITEMFEMSALUTAJUNTAMENTREUS

La meditació te una durada aproximada de 20-25 minuts i es finalitza amb una ressenya bibliogràfica d’algun autor referent en gestió emocional, article, novel·la o conte que afavoreix aquest cuidatge que parteix d’un mateix..

Per altra banda i com a acompanyament a les persones en aquests moments d’especial atenció i cura, en el que les emocions poden sorgir i es necessari una escolta atenta, es planteja el “Servei d’escolta activa des de la mirada sistèmica”, que està pensat per tal que l’usuari se senti escoltat i on pugui comunicar el seu estat d’ànim, en el marc d’una conversa tranquil·la per sentir-se acompanyat.

A banda, l’escolta activa ofereix:

  • Percepció sistèmica. El llenguatge no verbal, en quin sistema s’emmarca el bloqueig, les emocions i l’elecció de paraules són tan importants com escoltar el missatge.
  • Interpretació del context. Els missatges aporten un context, un entorn i una història que s’explica i que es produeix. Interactuar amb una visió d’exploració per comprendre millor.
  • Resposta sense judicis. L’escolta atenta implica evitar emmarcar actuacions ni posicionaments.
  • Reconeixement afectiu. Aportar seguretat i afavorir la comprensió i intenció de que no hi ha persones bones ni dolentes. Que de vegades els comportaments són fruit dels contextos que es produeixen.

La possibilitat de la trobada virtual amb aquest servei d’escolta facilitaria aquesta comunicació, la expressió, la mirada es una aproximació entre el facilitador i el usuari i es pot canalitzar per jitsi meet o zoom. Per sol·licitar el servei només cal enviar un mail a maspintat@reus.cat amb les dades de la persona que vulgui fer ús del servei.

Ambdós serveis continuen actius durant el mes de juny.