Les Biblioteques de Reus ofereixen activitats virtuals per començar el desembre

Avatar photo

La primera d’aquestes propostes tindrà lloc aquest dimecres dia 2 de desembre, a les 18:30 h, es tracta del Club de lectura “Clàssics catalans als vostres clubs de lectura”

Façana de la Biblioteca Xavier Amorós de Reus. Foto CEDIDA

Les Biblioteques Municipals de Reus comencen el mes de desembre amb una proposta d’activitats virtuals per a totes les persones interessades, amb l’objectiu de continuar tenint actives les propostes literàries que ofereixen malgrat les restriccions marcades arran de la pandèmia de la COVID19 i les recomanacions sanitàries i de distanciament social.

La primera d’aquestes propostes tindrà lloc aquest dimecres dia 2 de desembre, a les 18:30 h. Es tracta del Club de lectura “Clàssics catalans als vostres clubs de lectura”. Es tracta l’obra de Maria Àngels Anglada, “Viola d’amore”, i anirà a càrrec d’Anna Parera. Aquest és el novè any consecutiu que es du a terme aquest projecte que vol promoure la lectura de clàssics catalans, una proposta que prové del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català. Per poder seguir la sessió s’ha d’enviar un correu electrònic a: [email protected] i posteriorment s’enviarà l’enllaç de la reunió. Aquesta sessió està oberta a tothom.

D’altra banda les Biblioteques Municipals de Reus organitzen dues activitats virtuals per commemorar el centenari del naixement del mestre i escriptor italià Gianni Rodari. Les dues activitats, que seran en línia, estaran dinamitzades pel professor Gramatiuc Fantàstic, que és l’escriptor, dramaturg i professor reusenc Jordi Fock, comissari del programa d’activitats del Centenari de Gianni Rodari.

 

El proper dijous 3 de desembre, a les 17:30 h, es farà la primera de les propostes, amb una introducció a la Gramàtica de la Fantasia dins el seminari de les biblioteques escolars que dinamitzen les Biblioteques Municipals de Reus. Aquesta activitat està adreçada a mestres, professors/es i famílies que estiguin interessades a explorar les regles de la creació artística i literària exposades per Gianni Rodari. Durant l’activitat, el professor Gramaticus Fantàstic proposarà exercicis pràctics per portar a l’aula i a casa i millorar la comprensió lectora dels infants.

La segona activitat està programada pel dia 18 de desembre a les 18:00 h, també en línia i adreçada al públic jove amb inquietuds creatives. En aquesta activitat, Jordi Folck mostrarà als joves tècniques de creació literària i pautes de la fantasia creativa que tan bé dominava el mestre italià.

Els lectors poden consultar l’exposició bibliogràfica sobre Gianni Rodari a les sales infantils de les Biblioteques Municipals de Reus. Per poder seguir les sessions s’ha d’enviar un correu electrònic a: [email protected] i posteriorment s’enviarà l’enllaç de la trobada.

La darrera de les propostes s’emmarca al cicle de coreografies curtes Balla’m un llibre 2020. Es durà a terme el dilluns dia 7 de desembre, a les 18:30 h, i serà en format digital. Anirà a càrrec de la Companyia La Súbita, que presentarà “Olor de menta”. És una peça de dansa que dibuixa i envaeix un espai imaginat a partir de dos cossos que es posen al servei d’un collage de poemes escènics de Joan Brossa. La sessió consta de dues parts: a la primera part es podrà visionar la peça de dansa i la segona part serà un micro taller amb els assistents. Per poder seguir les sessions s’ha d’enviar un correu electrònic a: [email protected] i posteriorment s’enviarà l’enllaç d’activitat.

Així doncs, la paraula i la dansa es tornen a entrecreuar a les biblioteques públiques de Catalunya gràcies a aquesta proposta que presenta aquestes coreografies curtes creades a partir de textos literaris per ser interpretats a les sales de lectura dels equipaments bibliotecaris d’arreu del territori. El projecte compleix la sisena edició durant aquesta tardor 2020. És una col·laboració entre l’Associació de Professionals de Dansa de Catalunya, l’Institut Català de les Empreses Culturals i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Nova edició de la campanya ‘Figues i ous’, que promou la salut sexual i afectiva

Notícia següent

La pesca al Mediterrani duplica els nivells sostenibles, segons l’Informe del Tribunal de Comptes Europeu

Notícies relacionades