Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

L’alcalde de Reus reclama al president del Govern espanyol que reconsideri l’anunci de retallar en polítiques actives d’ocupació

Avatar photo

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, s’ha adherit a la carta que els alcaldes catalans enviaran al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per reclamar-li que reconsideri el seu anunci de retallar en 215 milions d’euros les polítiques actives d’ocupació a Catalunya, reduint el pressupost en un 55% menys respecte de l’atorgat l’any 2019.

A Reus, aquesta decisió pot comportar una reducció de més d’1 milió d’euros en els fons que rep per a polítiques d’ocupació que desenvolupa el Mas Carandell, programes d’emprenedoria que impulsa Redessa o en els plans d’ocupació que gestiona directament l’Ajuntament. En el cas del Mas Carandell, la retallada podria suposar la meitat el pressupost del centre de formació municipal.

L’alcalde de Reus i la resta d’alcaldes afirmen en la carta que la decisió del Govern espanyol impacta de manera directa en el finançament dels serveis públics d’ocupació que gestionen els ajuntaments, i els deixa sense recursos econòmics i eines per atendre l’emergència ocupacional que ja estan generant les mesures de prevenció adoptades per les diferents administracions per fer front a l’emergència sanitària.

L’escrit ressalta la necessitat d’enfortir els agents que, com els ajuntaments, poden donar una resposta més ràpida i directa a les necessitats socials i laborals.

Alhora, la carta defensa les polítiques públiques actives d’ocupació com a elements estratègics, estructurals i indispensables, especialment en situacions de profunda crisi.

Una retallada en la inversió en polítiques actives d’ocupació és perdre en serveis com:

  • Orientació i assessorament laboral per millorar la seva ocupabilitat.

  • Motivació per la incorporació al mercat de treball.
  • Contractació directa de persones desocupades, per pal·liar la manca d’ingressos i donar-los.
  • Eines per potenciar l’ocupabilitat dels col·lectius amb majors dificultats d’inserció, especialment de les persones aturades de llarga durada, les majors de 50 anys, persones joves, col·lectius amb discapacitat o amb baixa qualificació, perceptors de renda mínima, dones víctimes de violència de gènere…
  • Formació per l’ocupació, per tal de qualificar-la professionalment, oferint una formacióajustada a les necessitats del mercat de treball que els permeti trobar feina.

  • Programes de formació en alternança amb el treball per persones amb baixa qualificació i/o provinents de situacions de fracàs escolar.

  • Col·laboració amb el teixit empresarial, per respondre de la millor manera a les necessitats de les empreses, i consegüentment al conjunt de l’economia.
  • Fomentar el desenvolupament econòmic local i la creació d’empreses, per tal que les persones emprenedores i els sectors més afectats per la crisi puguin sentir l’escalf i el suport de l’administració per a crear llocs de treball.
  • Incentius i suport a la contractació en sectors i activitats que considerem estratègics o que son generadors d’ocupació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La ciutadania de Sitges podrà participar en l’audiència pública telemàtica d’aquest dijous sobre el coronavirus

Notícia següent

Baixa el nombre de denúncies per no complir amb el confinament

Notícies relacionades