L’Ajuntament de Reus reformarà la zona sud amb un alberg, un equipament cultural i un mercat

El consistori destinarà una partida de 800.000 euros a la redacció dels documents tècnics del projecte

L’Ajuntament de Reus pretén reformar la zona sud de la ciutat, a l’entorn del barri del Carrilet, en dos mandats. Entre altres propostes, el govern municipal pretén ubicar-hi un alberg-residència, un equipament cultural i pisos per a joves. A més, també preveu conservar un mercat de producte fresc i l’estació d’autobusos que, segons l’alcalde, Carles Pellicer, “ha de guanyar protagonisme amb la remodelació dels pròxim anys”.

De moment, l’Ajuntament s’ha compromès a destinar 800.000 euros per modificar el Pla General, redactar l’avantprojecte tècnic i executar una primera fase d’obres. La ciutadania també tindrà veu a través d’un procés participatiu que s’iniciarà al setembre i que servirà per detectar les necessitats del veïnat.

El projecte es divideix en cinc àmbits: joventut, cultura, mobilitat, economia i residencial. En l’apartat de joventut, el consistori posa sobre la taula la creació d’un alberg-residència obert tot l’any. En l’àmbit cultural, es planteja la creació d’un equipament per a entitats o artistes. Pel que fa a la mobilitat, Pellicer apunta que l’estació d’autobusos ha de ser “node de la mobilitat sostenible”, mentre que en l’apartat econòmic s’apostarà per coworkings o locals de restauració. Finalment, en l’ús residencial, el projecte inclou una partida d’habitatge dotacional per a joves.

Més enllà de la transformació del barri, l’Ajuntament apostarà en la connectivitat de la zona. És per això que considera el Carrilet com la porta d’entrada a la ciutat i a d’altres barris com el de la Pastoreta o el Mas Iglesias. En aquest sentit, el govern local confia que l’any 2025 l’estació intermodal sigui una realitat i ajudi a connectar la ciutat.