Trobada escolar “Gaudí per la pau”, aquest divendres al matí al Mercadal en el marc de Reus CCC 2017

És un acte promogut per l'entitat Amics de Gaudí Reus en el marc de la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017

Un total de 221 escolars de 6è de primària de cinc centres educatius de Reus (Cèlia Artiga, Els Ganxets, Joan Rebull, Pare Manyanet i Pompeu Fabra) participen aquest divendres 9 de juny a les 11:00 h al Mercadal a una trobada festiva amb diverses activitats i un esmozar gaudinià. Es tracta d’un acte promogut per l’entitat Amics de Gaudí Reus en el marc de la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017.

L’activitat programada aquest divendres al Mercadal és la trobada final corresponent al 1r concurs exposició de dibuix “Gaudí per la pau”, organitzat pels Amics de Gaudí-Reus en col·laboració amb les regidories d’Ensenyament i Política Lingüística i de Cultura i Projecció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, amb l’objectiu de donar a conèixer la figura d’Antoni Gaudí i Cornet (Reus,1852 – Barcelona, 1927), l’arquitecte reusenc que va encetar una revolució en l’àmbit de l’arquitectura i les arts plàstiques.

Els dibuixos escolars, creats en qualsevol tècnica, estan inspirats en la persona d’Antoni Gaudí i s’acompanyen d’una frase al·legòrica sobre la pau al món.

Exposició i lliurament de premis a l’octubre
Més endavant, del 3 al 7 d’octubre, els dibuixos s’exposaran al Museu de Reus de la plaça de la Llibertat i el mateix dia 7 d’octubre és previst el lliurament de premis als guanyadors, unes ceràmiques fetes especialment per a l’ocasió amb motius gaudinians, obra de la ceramista reusenca Neus Segrià.

Segons la presidenta de l’entitat Amics de Gaudí-Reus, M Teresa Gaudí, el dibuix guanyador serà la felicitació nadalenca de l’entitat el 2017.

Han col·laborat en aquest activitat La Pastisseria Mare Molas, l’Editorial Mediterrània, Repsol, Borges, Canal Reus TV i Neus Segrià.