Yolanda Pérez, regidora de Turisme de Mont-roig del Camp: “Miami Platja tindrà una platja per a gossos tot l’any”

Què es pot destacar turísticament del municipi?
Les platges. Un cop els turistes arriben aquí es troben que hi ha moltes activitats que complementen l’oferta, com ara el cicloturisme o les rutes BTT. La platja és el nostre recurs més apreciat.

Com valoraria la temporada turística del 2016?
La sensació és positiva. Ha augmentat molt el turisme de proximitat, quan dic proximitat es tracta de gran part dels municipis que estan dintre de les províncies catalanes, com ara Barcelona o Lleida. També ha augmentat el turisme francès i l‘andorrà. Les estades als càmpings han estat més llargues, també el temps va allargar la temporada. Des de la crisi no s’havia donat una temporada tant positiva.

És fàcil compaginar el turisme rural i de platja?
Fins ara predomina un, però el que intentem és oferir altres opcions que siguin complementàries. Som conscients que hem de vendre el nostre territori i que, per tant, no ens tanquem. Cada cop més els turistes que venen et demanen un major ventall d’activitats, volen conèixer més coses.

Miami Beach o Miami Platja?
A mi m’agrada molt Miami Beach, les platges les tenen molt ben cuidades. També m’agrada el model de platges que tenen allà, estan impecables. Tot i així, jo em quedo amb Miami Platja.

Expliqui’ns com està l’accessibilitat a les platges després del temporal que va danyar greument el litoral català.
Ara s’està arreglant algunes entrades a les platges del municipi. Gran part d’aquestes es van veure afectades a causa del temporal, fins i tot en algunes ni es podia entrar, que vam patir els darrers mesos, les cales es van quedar amb els accessos inutilitzats. Actualment, els accessos són bons.

I en el cas de les Cales?
Ara s’han fet escales noves i s’han posat baranes. Igualment, hem d’entendre que les cales són una zona molt verge i natural. Per tant, de vegades el fet d’instal·lar ascensors, tal com ens han demanat, per millorar l’accés a la zona pot danyar el paisatge de la Cala. Jo no sóc partidària d’aquesta opció, ja que no estarien integrades a la imatge natural.

Tenim 25 platges i 12 kilòmetres per gaudir. En aquest sentit si no pots accedir a una cala, sempre tens l’opció d’anar a altres platges, com ara la Cristall o Pixarota.

Quina valoració fa de la platja de gossos després de la Setmana Santa?
Boníssim, durant la Setmana Santa aquella platja va tenir molt de trànsit. Si hem fet aquesta iniciativa és perquè el gos al final acaba formant part de les famílies, molts turistes viatgen amb els gossos i, precisament, això vam notar durant la Setmana Santa. La platja estava plena de gossos i famílies. A banda, al municipi hi ha un cens molt alt de gossos, la qual cosa ens permet també donar als ciutadans aquest servei perquè amos i gossos gaudeixin junts de la platja. Ara ja està delimitada com a platja de gossos per tot l’any, ha estat una iniciativa que creiem que està molt bé. No serà el punt decisiu per venir, però és un valor afegit.

A més a més, hem aprofitat i hem aconseguit el segell Dog Friendly. Aquest ens permet estar inclosos dintre de la guia de la plataforma, en la qual s’explica que el nostre municipi té aquest tipus de platges per a gossos, que té pipi-cans o que hi ha establiments de restauració que et permeten anar amb el gos. Tothom que consulti la guia ens trobarà allà.

Creieu que aconseguireu les dues platges amb banderes blaves de l’any passat?
Nosaltres no només volem repetir, sinó doblar el nombre de platges amb la bandera blava. En principi, com que hem fet els deures, tindrem quatre. No és difícil, però cal assegurar uns serveis mínims, com ara un socorrista, un punt de recollida selectiva o l’accessibilitat.

Quines novetats podrem veure aquest any?
Entre altres projectes, a la platja Cristall instal·larem servei de Wifi gratuït, ja que és una platja que rep molts visitants.

Què s’està prioritzant des de la Regidoria?
Al final volem allargar la temporada. A banda, també volem millorar el Club de Mar, situat a la platja Cristall. Volem augmentar el nombre de l’oferta d’activitats nàutiques, ja que creiem que pot augmentar el nombre de persones que ens visita.