“Governarem per tothom i no només per una part dels cambrilencs”

Juan Carlos Romera, candidat de Ciutadans a l'alcaldia de Cambrils

Queda poc perquè acabi l’actual legislatura. Quina valoració fa d’aquests quatre anys?

Ha estat una legislatura marcada per la política supramunicipal, per una convulsa situació política a Catalunya, on s’ha posat de manifest una important fractura social i de convivència. La gestió del municipi ha quedat relegada a un segon pla. Tot plegat ha tingut conseqüències greus en el deteriorament d’àrees tan importants com la seguretat ciutadana, les polítiques socials i l’ocupació. Serveis tan importants com la neteja i manteniment dels equipaments de la ciutat s’han degradat i això s’ha vist de forma molt concreta en urbanitzacions com Vilafortuny i la Llosa. A més, la marca Cambrils, com a atractiu turístic i d’inversió, ha perdut pes.

Una de les grans polèmiques ha estat la guerra de banderes a l’Ajuntament. Quina opinió en té?

Els espais públics haurien de ser de tots. Aquesta és la base del respecte i de la democràcia. Nosaltres volem governar respectant aquests drets fonamentals i defensem que els col·lectius que vulguin fer una reivindicació, ho facin exercint el seu legítim dret de protesta, però ho facin pels mitjans corresponents, i sempre respectant la llibertat de tothom. A Cambrils ens hem trobat amb la parcialitat de l’administració i això és una anomalia quan es viu en un sistema democràtic. Hem viscut la parcialitat amb què ha governat l’equip de govern liderat per Esquerra Republicana. Des de Ciutadans defensem la neutralitat dels espais públics i seguirem treballant perquè es compleixi amb ella, ja que l’Ajuntament és de tots els ciutadans, pensin com pensin.

Ha estat una legislatura que, malauradament, ha estat marcada per l’atemptat terrorista del 2017. Com ha afectat al municipi?

Malauradament el terrorisme és una xacra que ens està colpejant arreu d’Europa i, per desgràcia, nosaltres no estem exempts. El terror va intentar atemorir-nos i va marcar un abans i un després a Cambrils. Mai havíem pensat que a la nostra ciutat ens podria tocar un esdeveniment de tan tràgic resultat. Vull donar públicament el meu suport a les víctimes i familiars i tot el suport a la gran tasca preventiva que fan les nostres forces i cossos de seguretat de l’Estat. En aquest sentit la nostra policia local juga un paper fonamental de proximitat i informació i és la millor manera de dir al món que no tenim por.

Per a Ciutadans ha estat un mandat convuls amb la marxa del partit d’una regidora i amb la intervenció d’una junta gestora. Això pot afectar en les properes eleccions?

Ciutadans és un partit jove, amb un segell d’identitat i projecte molt ben definits, basat en el talent de les persones que el componen, amb el merescut reconeixement de la feina feta. És per això que afrontem les properes eleccions amb molta il·lusió i compromís, amb el nostre ideari i capacitat de gestió intactes.

Es veu preparat per ser alcalde?

És per aquest motiu que presentem una candidatura amb un equip multidisciplinari i transversal. Som persones de Cambrils que provenim de diferents àmbits i especialitats. Puc assegurar que tenim un equip preparat i farem especial èmfasi en escoltar les necessitats que reclama la població. Per mi, evidentment, és un honor encapçalar aquesta candidatura.

Què li pot oferir vostè que no li poden oferir els altres candidats?

Un equip de govern que miri per les necessitats de Cambrils i, el més important, arreu del municipi, és a dir, al centre i també a les urbanitzacions. Això amb un equip de gestió contrastat i que tindrà el respecte institucional com a eix integrador.

Quin serà el pilar bàsic del programa electoral de Ciutadans?

Són diversos els eixos bàsics que portem al nostre programa electoral fruit d’escoltar les demandes dels ciutadans de Cambrils i fruit de les necessitats que hi ha al municipi. Un dels punts principals, la neutralitat dels espais públics, governar per tothom i no només per una part dels cambrilencs. A més, governar arreu del territori, tenint en compte les urbanitzacions, fins ara maltractades per l’actual equip de govern liderat per Esquerra Republicana. Lluitarem per tenir una administració local més propera al ciutadà, més transparent i eficient amb la incorporació de les noves tecnologies.

Presentarem una reforma del POUM del nucli antic de Cambrils per tal de revitalitzar-lo i el mateix farem amb els polígons industrials, perquè els volem reactivar. Hem de recuperar el bon nom de Cambrils com a marca turística i d’inversions atractiva dins de la Costa Daurada, i això va de la mà d’una anàlisi dels serveis de neteja i manteniment d’equipaments. Hem de plantejar un pla integral d’ocupació especialment orientat a la gent jove i lluitar per poder oferir educació gratuïta de zero a tres anys. També treballarem per aportar solucions de mobilitat davant la passivitat de l’actual executiu amb la problemàtica del nou traçat de la via del tren, en el qual ni Ajuntament ni Generalitat han sabut donar respostes reals a la població, amb un tema que es coneix des de fa tants anys.

Quin és l’eix principal en què s’ha de sustentar el creixement futur de Cambrils?

Suport a les famílies i el seu benestar, apostant per l’educació gratuïta dels infants de zero a tres anys. Posar les eines per revitalitzar el nucli antic de Cambrils i els polígons industrials i comercials. Fer de Cambrils una ciutat oberta al món on sigui atractiu dipositar la confiança d’inversors i emprenedors. Hi ha moltes línies d’actuació que són necessàries.

La venda ambulant ha estat un problema habitual a Cambrils en els darrers anys?

La venda ambulant ha estat i és un problema pels empresaris, autònoms i treballadors que compleixen amb les seves obligacions. Però també hem de tenir en compte que amaga darrere un problema social al qual se li ha de donar solució.

Per acabar, amb qui estaríeu disposats a pactar?

Haurem d’esperar els resultats electorals. Nosaltres tenim clar que sortim a guanyar i a aconseguir els millors resultats perquè tenim equip i un projecte per Cambrils. Ciutadans és un partit compromès amb la democràcia i la llibertat i també amb el respecte de les persones. Sempre ha seguit una coherència en els seus valors fonamentals. Per això sí que em trobo en disponibilitat de dir i avançar que no pactarem amb aquells partits que volen ciutadans de primera i de segona, tampoc ho farem amb aquells que volen trencar la convivència i no respecten les idees dels altres ni la neutralitat dels espais públics.