Cori García Alegria, youtuber, escriptora i fotògrafa reusenca: “Escric per canalitzar el que penso i sento”

Cori García amb el seu primer llibre: Magia. Foto: Kiko.

Per què escrius? Què et porta a publicar un llibre?

Quan penso en mi mateixa em veig escrivint, escric per a canalitzar el que penso i sento. Em serveix com a teràpia perquè interioritzo molt les coses. El fet de publicar un llibre ha estat impulsat pels meus seguidors de Youtube, que em preguntaven que per què no ho feia. Fa tres anys que tinc el llibre enllestit, però ara ha estat quan m’he decidit perquè he sentit que era el moment.

Escrius sobre tu mateixa i sobre el que sents. No et fa por mostrar-te sense embuts davant els lectors?

No em feia por, en passat, però ara he començat ha sentir-ne. No imaginava que publicar un llibre fes que la meva vida canviés tant. A cada text que escric em despullo, escric sobre el que estic sentint o vivint i tothom pot fer ús d’aquesta informació.

Dius que t’ha canviat la vida, en què t’ha canviat?

Sóc autònoma i ara mateix la meitat del meu treball es basa en el llibre. Jo sola m’ho gestiono, porto la web, m’encarrego d’atendre les demandes, faig els enviaments, això m’ha servit per créixer professionalment. D’altra banda a nivell personal em sento diferent. Vaig pel carrer i em miren com si fossin els meus avis, m’explico, gent que conec de tota la vida em mira amb molta il·lusió i em desitgen que em vagi bé. O estar aquí ara mateix donant una entrevista, això no seria possible si no fos pel llibre.

Parlant del llibre, què trobarà el lector a Magia?

Hi ha una mica de tot, principalment sentiments, reflexions, històries en forma de poemes i microrelats. Una de les particularitats més grans és que no té un ordre cronològic, ni índex ni número de pàgina, obres el llibre i  per on caiguis comences. És un llibre màgic perquè sempre l’obriràs per una pàgina on el text té a veure amb el moment que estàs vivint.

Per què aquest títol?

La màgia per a mi sempre ha estat molt significativa. És això, és publicar un llibre i no donar-li importància i que sigui màgic. És pensar en algú que fa molt que no veus i trobar-te’l de forma inesperada.

Quants exemplars portes venuts?

Doncs he de dir que ara mateix estic preparant una segona edició. Estic molt contenta perquè pensava que els exemplars em durarien 3 o 4 anys, que només els comprarien els meus familiars i amics. És veritat que a les xarxes tinc bastants seguidors, però una cosa són les xarxes socials i l’altra la vida real. El que compta és el que pots tocar.

Al teu canal de Youtube tens més de 170.000 seguidors i a Instagram superes els 15.000. Per què creus que en tens tants?

Crec que ha influït que el text de Si todos los caminos llevan a Roma, ¿Cómo se sale de Roma?” es fes viral. Va ser el primer text que vaig escriure. Fins i tot ho han utilitzat per demanar matrimoni. Suposo que alguna cosa dec fer bé i els meus textos deuen arribar a la gent. Tinc una història darrere i part d’ella queda en el que escric.

He vist que a Instagram et segueix i et comenta Alejandro Sanz.

És surrealista. Estava amb la meva tieta i em va arribar la seva sol·licitud. Fins i tot mira els meus stories. Que pari el món que vull digerir això! Ho he d’agrair als meus seguidors que van fer-li arribar un vídeo d’imatges sobre la seva trajectòria amb un text meu. Mai ho hauria imaginat. És molt fort.

Quins consells donaries als joves que s’inicien en el món de l’escriptura?

Que siguin fidels a ells mateixos, que la gent tendeix a buscar fora el que té dins. No has d’escriure el que et demana la societat, sinó el que sents. Que no tinguin por a voler fer coses grans, no hem de posar límits, si busques la manera correcta es pot fer allò que et proposis.