La Guàrdia Urbana reforça els controls als accessos a Reus

La Guàrdia Urbana de Reus ha iniciat un dispositiu de reforç dels controls als accessos a la ciutat per evitar desplaçament durant els dies forts de la Setmana Santa de persones que intentin trencar el confinament obligat i anar a segons residència.

La Comissió de Coordinació per a la Seguertat Covid-19 de Reus ha celebrat aquest dijous, 9 de març la seva reunió setmanal per analitzar la seguretat a la ciutat i el grau de compliment per part de la ciutadania de les mesures de confinament decretades amb l’estat l’alarma. Entre el 2 i el 8 d’abril, entre els diferents cossos de seguretat que operen a Reus s’han aixecat un total de 508 actes per incompliment de l’ordre de confinament i s’han detingut a 6 persones per desobediència greu o reiteració. També s’han obert diligències contra 10 persones per desobediència greu sense detenció.

D’altra banda, durant aquesta setmana, la Guàrdia Urbana ha aixecat 7 actes per sorolls o molèsties veïnals (24 des que es va decretar l’estat d’alarma); i ha realitzat 5 identificacions de persones sense sostre (27 des de que es va decretar l’estat d’alarma) per derivar-los als Serveis Socials municipals per oferir-los allotjament i higiene.

Incomplir les restriccions de l’estat d’alarma pot comportar denúncies administratives i penals; i pot comportar sancions d’entre 100 i 600.000 euros.

La Comissió de Coordinació per a la Seguretat Covid-19 de Reus és l’òrgan que facilita la cooperació i la coordinació entre l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana i la resta de cossos i forces de seguretat i es reuneix de manera periòdica durant l’emergència sanitària.

Està presidida per l’alcalde i en formen part la vicealcaldessa, la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, l’Intendent Cap de l’Àrea Bàsica Policial Biax Camp -Priorat dels Mossos d’Esquadra, el comissari Cap de la Comissaria Cos Nacional de Policia de Reus , el sots-inspector en Cap de la Guàrdia Urbana de Reus, i el secretari de l’Ajuntament de Reus.