La CUP vol que l’Ajuntament premiï l’economia social i solidària en les seves contractacions

La formació cupaire presentarà una moció amb aquest objectiu el proper ple de divendres, 24 de juliol

El regidor cupaire, Edgar Fernández durant la roda de premsa. Foto: Laura V-M

La Candidatura d’Unitat Popular vol forçar el govern a potenciar l’Economia Social i Solidària a través de les contractacions de l’Ajuntament, així com de l’assessorament a empreses que vulguin fer el pas cap aquest model econòmic. Per fer-ho, la formació cupaire presentarà una moció amb aquest objectiu el proper ple de divendres, 24 de juliol.

Segons la regidora Mònica Pàmies, volen evitar que l’aparent suport del govern cap a l’Economia Social i Solidària «no es quedi en paper mullat» i el govern «efectuï accions reals en aquest sentit».

La moció que presentarà la CUP amb relació a l’Economia Social i Solidària inclourà quatre acords: Que l’Ajuntament valori amb un 50% de la puntuació el fet que sigui una empresa d’ESS en les seves contractacions; que s’obri una finestra d’assessorament per la reconversió, nova creació i gestió d’iniciatives d’ESS; que es premiï a través de bonificacions el model d’ESS i, finalment, que l’Ajuntament es sumi activament a la tendència de molts països europeus en apostar per l’ESS.

Mariona Quadrada, exregidora i membre de la Comissió per l’ESS de la CUP de Reus, considera que «ens trobem en el moment precís per crear les bases d’una economia igualitària i justa amb les persones».

Un dels exemples que posa és la necessitat de crear una plataforma de logística local per facilitar l’enviament als comerços i iniciatives de la ciutat i evitar l’ús de grans plataformes multinacionals com Amazon, «que no repercuteixen de cap de les maneres a la ciutat». Quadrada posa en relleu, a més, que l’Economia Social i Solidària «s’està implantant arreu d’Europa i dels Països Catalans i Reus no pot quedar al marge».

D’altra banda, la cupaire Mònica Pàmies posa de manifest que al ple de demà l’Ajuntament aprovarà l’adhesió a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. En aquest sentit, la formació cupaire no vol que això quedi «en un mer fet simbòlic», sinó que la ciutat sigui impulsora i referent hi vegi una acció real en l’impuls de l’Economia Social i Solidària.