La CUP denuncia la desaparició del govern de Reus durant la crisi dels rebrots i proposa un ple monogràfic

Els anticapitalistes consideren greu que durant l’augment de casos per Covid-19 i les problemàtiques socials que se’n deriven no es trobi interlocutor del govern perquè «està de vacances»

El regidor cupaire, Edgar Fernández durant la roda de premsa. Foto: Laura V-M
La Candidatura d’Unitat Popular reprova l’actitud del govern de Reus en marxar de vacances durant «un dels moments més crítics de la història moderna a Reus». El regidor cupaire Edgar Fernàndez ha explicat aquest matí en roda de premsa que, «més enllà del traspàs de dades via Whatsapp als portaveus, no s’ha fet cap reunió política» i demana un ple monogràfic per analitzar l’emergència sanitària, les mesures necessàries pel moment actual i aplicar les propostes presentades al govern a l’espai del Pla de Reactivació Social i Econòmica.
 
El regidor cupaire es pregunta, «on és el senyor Subirats, donant dades i transmetent seguretat en l’àmbit sanitari? On és el senyor Recasens, explicant com serà l’inici de curs a Reus? On és la senyora Vilella, fent front a l’emergència social accentuada els darrers mesos?» Fernàndez puntualitza que «tothom té dret a fer vacances però en moments delicats com aquest l’Ajuntament de Reus hauria de donar resposta i oferir seguretat i confiança a la ciutadania».
 
A més a més, Fernàndez critica la gestió dels tests PCR a la ciutat. «Creiem que és un error centralitzar les proves a zones concretes de la ciutat quan Reus és una ciutat urbanísticament rodona i compacta», ha criticat. Els cupaires proposen augmentar el nombre de proves -actualment es limita en 3000 PCR quan hi havia 8000 casos sospitosos- i instal·lar carpes arreu de la ciutat, tal com s’ha fet en altres indrets, per facilitar als veïns i veïnes fer-se la prova.
 
El regidor també ha recordat el tall d’aigua a les famílies vulnerables i amb menors en ple estiu i en situació de pandèmia. En aquest sentit, Fernàndez explica que fa unes setmanes la CUP van demanar un consell d’administració per valorar els protocols, però l’únic que s’ha fet és un consell extraordinari per contractar dos alts càrrecs.