La cinquena edició del festival Di(vi)nes comença a Reus

Aquesta activitat ha aplegat una notable presència de públic

La poetessa Carme López i la cantautora Maria Fort van obrir aquest divendres a La Fira Centre Comercial de Reus la cinquena edició del festival Di(vi)nes davant un nombrós públic que va gaudir també del vi del concert, el tercer element lligat amb la música i la poesia que donen forma a aquest festival que promou la creativitat en clau femenina.

Amb quatre edicions a les esquenes, aquesta cinquena és especial perquè, com expliquen des de l’associació Etcètera, entitat organitzadora de l’esdeveniment, no és fàcil “donar continuïtat a iniciatives culturals de baix cost com el Di(vi)nes en un moment en que la cultura ja costa de pair a part de la societat mentre l’altra només viu i beu de les grans produccions subvencionades amb grans xifres”.

Amb tot, el Di(vi)nes ha crescut i s’ha consolidat, convertint-se en una cita dins del calendari cultural català. Ara, encara queden dos concerts d’aquesta cinquena edició i es tracta de dues propostes ben diferents i molt interessants.

Aquest divendres 24 de setembre es farà la segona actuació, que s’emmarca dins les festes de Misericòrdia de Reus i que serà de nou a La Fira Centre Comercial, a les 21.00h. Les protagonistes seran la poetessa de Vilanova d’Escornalbou Dolors Ollé i la cantant altafullenca Lynne Martin. El vi serà el Coordenades de la DO Tarragona.

La tercera jornada del festival Di(vi)nes es traslladarà a la plaça de l’Església d’Altafulla el divendres 1 d’octubre a les 21.00h. Allí hi llegirà les seves poesies la poetessa Fe Ferré Ferraté i després arribarà la música de Poètic Trio amb el seu espectacle “Al Mar Maragall” en el qual es musiquen totes aquelles poesies de Joan Maragall vinculades amb el mar. El vi del concert serà vi blanc Nyec del Celler Estol Verd de Rodonyà.

El festival Di(vi)nes està patrocinat per La Fira Centre Comercial, la Fundació Privada Mútua Catalana i la Diputació de Tarragona.