El Govern prorroga 15 dies les mesures restrictives a Reus

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha prorrogat aquest divendres un seguit de mesures restrictives per pal·liar la pandèmia i contenir el brot de coronavirus a Reus (Tarragona).

En una resolució que ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) i que ha consultat Europa Press, el departament estableix un nou període de 15 dies, a partir d’aquest divendres, per estendre aquestes mesures, sense perjudici de la vigència d’altres d’àmbit territorial superior, com la que es va publicar dissabte que prohibeix les reunions de més de deu persones a tot Catalunya.

La Generalitat recomana als ciutadans que només surtin de casa per anar a treballar, a centres sanitaris, cuidar persones grans, menors i dependents, desplaçar-se a entitats financeres, accedir a establiments comercials d’alimentació o altres amb cita prèvia, reunir-se i fer activitats culturals i d’oci amb el seu grup de convivència habitual o renovacions de permisos i documentació oficial, entre d’altres desplaçaments.

La resolució assenyala que els contactes s’han de limitar, “tant com sigui possible”, a les persones que integren el grup de convivència habitual, al qual es poden incorporar familiars pròxims, cuidadors i persones a qui es dona suport per evitar el seu aïllament.

També remarca que s’han d’adoptar mesures d’higiene i protecció als centres de treball, potenciar l’ús del teletreball quan sigui possible, respectar la distància física interpersonal als comerços, limitar al 33% d’aforament dels actes religiosos i no consumir aliments ni begudes en les reunions de fins a deu persones en espais públics.

Respecte als establiments d’hostaleria i restauració, la resolució indica que el consum s’ha de fer sempre en taula, a l’interior l’aforament es limita al 50% amb distància d’1,5 metres entre taules i un màxim de deu persones per a cadascuna i l’horari de tancament s’estipula a la una de la matinada.

Als establiments hotelers, l’aforament dels espais comuns se situa en el 50% i als d’hostaleria i restauració la capacitat d’ocupació màxima de les terrasses és del 50%.

La resolució assenyala que es poden dur a terme activitats culturals, tant a recintes estables com a l’aire lliure, sempre que es garanteixi que no se supera el 50% de la capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials que ha aprovat el Procicat.