Reus aterra a Estocolm amb la nova col·lecció de caixes de vi pintades per la Galeria d’Art Anquin’s

Ahir dijous es va realitzar, a la residència de l’ambaixador espanyol a Estocolm, la presentació de la nova col·lecció de caixes de vi pintades “Art, vi i territori” impulsada pel Celler Clos Galena de la DOQ Priorat i la Galeria d’Art Anquin’s de Reus, en el marc d’una Missió coordinada per la Cambra de Comerç de Reus. Durant l’acte es va presentar el nou vi Secrets de Mar de la mà de la pintora Monica Castany i la galerista Pepa Quinteiro, autores d’aquesta col·lecció que uneix el vi i cultura.

Van compartir els excel·lents vins maridats amb productes nacionals el productor de la saga Millenium, Soren Staermose; l’ambaixador espanyol, Gabriel Busquets; el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà; la regidora de cultura, Montserrat Caelles; l’ambaixadora Pretora de Tarragona, Conxita Esteve; a més de públic interessat en la col·lecció com distribuïdors de vins, sommeliers, periodistes i col·leccionistes d’art.

La col·lecció ART, VI i TERRITORI és una carta de presentació del territori del Sud de Catalunya, que condensa l’essència de la cultura mediterrània. Cada caixa de vi pintada és un objecte cultural exclusiu i únic que ofereix vins del molt premiat celler, reconegut nacional i internacionalment per prestigiosos crítics del món del vi i grans sommeliers. Els seus vins representen el caràcter del Priorat, la regió vitivinícola que s’ha revelat com una de les millors del món. Al mateix temps, cada caixa és una obra d’art original certificada i signada per un destacat artista català amb la que ha expressat amb textures, formes i colors la seva pròpia mirada al territori.

Els artistes que han pintat la col·lecció, s’han inspirat en els paisatges, les ciutats, els símbols i les tradicions més emblemàtiques del territori que emmarca la regió del  Priorat: Reus, bressol del genial Gaudí i del modernisme; Tarragona, patrimoni de la humanitat amb les seves restes de l’Imperi Romà, el mar Mediterrani, les vinyes, els castellers, Salou i el seu atractiu turístic . Un entorn ple d’història i amb una geografia física i humana peculiar que ha propiciat la creativitat, la qualitat i l’autenticitat. Els artistes que han participat son: Albert Alís, Mònica Castanys, Alícia Grau, Coia Ibáñez, Frank Jensen, Didier Lourenço, Josep Moscardó, Ramón Moscardó, Lluís Puiggròs i Benjamin Torcal.

El celler Clos Galena també ha presentat els vins (blanc i negre) “Secrets de Mar”, uns vins amb essència Mediterrània nascuts dins la denominació d’origen Terra Alta, l’edició especial en motiu de l’esdeveniment cultural “Reus ciutat de la música 2018”amb l’etiqueta creada per Mònica Castanys, artista que exposarà obra a Estocolm en la Fira AAF de la mà de la Galeria Anquin’s.

Cal recordar que el Formiga de Vellut, del Celler Clos Galena, es va servir precisament durant l’última edició del sopar dels Premis Nobel.