Onze persones amb discapacitat sensorial gaudeixen de l’obra «La dansa de la venjança» al Teatre Bartrina

Teatro Accesible és una iniciativa que va néixer l’any 2011

Cartell de La dansa de la venjança. CEDIDA

Aquest dissabte 14 de desembre, el Teatre Bartrina de Reus ha debutat al projecte Teatro Accesible amb la funció adaptada de l’obra “La dansa de la venjança”, escrita per Jordi Casanova i dirigida per Pere Riera, que narra d’una manera intensa els conflictes de parella del Roger i la Clàudia. Gràcies a aquest projecte, onze persones amb discapacitat sensorial han pogut gaudir d’aquesta obra mitjançant diverses mesures d’accessibilitat: audiodescripció, sobretit ulat adaptat per a persones sordes, so amplificat i un sistema de bucle magnètic individual. L’objectiu d’aquesta col·laboració entre les regidories de Cultura i de Benestar Social és apropar el teatre a totes les persones en condició d’igualtat.

Amb anterioritat, també s’han pogut veure al Teatre Bartrina, de manera puntual, algunes obres en la llengua de signes catalana.

Teatro Accesible és una iniciativa que va néixer l’any 2011, fruit de la col·laboració entre la Fundación Vodafone, el Centro de Rehabilitación Laboral Nueva Vida i l’empresa Aptent Soluciones, amb l’objectiu d’apropar la cultura a les persones amb discapacitat. Actualment, aquest projecte està present en una desena de teatres de Catalunya, que ofereixen funcions adaptades per a persones amb discapacitat sensorial i persones grans.

Dues noves funcions adaptades al mes de març
El dissabte 7 de març de 2020 a les 21 h, el Consorci del Teatre Bartrina presentarà «Abans que es faci fosc», una obra d’Hattie Naylor dirigida per Pep Pla que dura 75 minuts. El preu de les entrades és de 20 €, 15 € i 12 €.

L’endemà, el diumenge 8 de març de 2020, a les 18 h, el Consorci del Teatre Bartrina presentarà  «Mon pare és un ogre!» de la companyia Cia. La Baldufa, que dura 50 minuts. El preu de l’entrada és de 6 €.

Les entrades per aquestes dues obres es poden adquirir per Internet a través del web www.teatrebartrina.cat

Un cop adquirida l’entrada, s’aconsella fer reserva del material per a l’accessibilitat enviant un correu electrònic a  [email protected] o bé trucant al 977 010 658.