Les roses vermelles tenyeixen els carrers de Reus

Un total de 119 parades participen en la Diada de Sant Jordi

Imatge dels personatges protagonistes de la llegenda de Sant Jordi. Foto: Laura V-M

La Diada de Sant Jordi ha omplert, un any més, els carrers de Reus de roses i llibres. Un total de 119 parades (11 floristeries, 13 llibreries i 95 entitats), 7 més que l’any passat, repartides entre la plaça del Mercadal i els carrers del voltant hi participen.

Tot i que els actes van començar el 10 d’abril i duren fins a final de mes, avui dia 23 és el dia gran. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha definit la diada com “una gran festa cívica i ciutadana marcada per la participació, oberta a totes les edats i a tots els gustos, que omple els carrers de la ciutat”. Entre les activitats destaca la Marató de donació de sang a la Biblioteca Xavier Amorós, la representació de la llegenda de Sant Jordi amb titelles a càrrec dels usuaris del Club Social El Porxo, a la parada de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals Dr.Francesc Tosquelles, contes a les places de la mà dels autors locals, conferències, el joc de mots encreuats a càrrec de les diferents entitats que hi participen i l’exhibició castellera, la cercavila i el ball de sardanes.

A la parada de l’Ajuntament, durant tot el dia d’avui, es pot recollir el punt de llibre que edita la Biblioteca Xavier Amorós, l’últim punt de llibre col·leccionable del seguici festiu dedicat al Ball de Diables, i a consultar les darreres publicacions dels autors locals. La regidora de Cultura, Montserrat Caelles ha esmentat que “la plaça del Mercadal i els carrers del voltant esdevenen un pol d’atracció per a tots els reusencs i reusenques, que caminen, passegen, miren i remiren les novetats editorials i gaudeixen, en definitiva, d’una de les grans jornades festives del nostre calendari tradicional”.

Exposicions

Del 23 d’abril al 29 de maig,al vestíbul de l’Ajuntament es podrà gaudir de l’Exposició dels dos Llibres del Comú, recentment restaurats al CRBMC. Fins al 8 de juny, al Museu de Reus (espai raval de Santa Anna)  s’exposarà: “Roseta Mauri, primera ballarina de l’Òpera de París, un cas d’èxit”, i fins al 28 de setembre, també al Museu de Reus, l’exposició “Macià Ferrando Roca, un reusenc a la guerra del Rif”.