Conductors de Reus Transport fan proves de conducció d’un bus 100% elèctric

La prova s'ha fet en un recorregut urbà

La companyia municipal d’autobusos, Reus Transport, ha organitzat aquest divendres, 13 de maig una jornada de test per tal que els conductors del servei municipal poguessin provar per primera vegada l’experiència de conduir un autobús elèctric i comparar la conducció amb un vehicle de combustió. La prova s’ha fet en un recorregut urbà, per on els conductors circulen cada dia amb el servei de bus habitual.

Després de la prova, els conductors han de hagut de respondre un qüestionari per valorar l’experiència en diversos moments de la conducció com l’arrencada, la frenada, la maniobra de recollida de passatgers, etc.

Marina Berasategui, presidenta de Reus Transport, afirma que “a Reus apostem clarament per la mobilitat sostenible i volem estar al dia de les novetats. Reus Transport, com a empresa de servei públic i amb una important vessant tecnològica, vol conèixer de primera mà totes les possibilitats que van sorgint en l’àmbit de la mobilitat sostenible”.

Les proves s’han realitzat amb un autobús de l’empresa e-Buskar, representant a l’estat de Karsan, una empresa especialitzada en autobusos elèctrics. El model ATAK utilitzat fa 8 metres de llarg, és 100% elèctric, té autonimia per a 300 km i capacitat per a 52 viatgers.

Reus Transport va renovar la seva flota d’autobusos el 2019, que ha completat el 2020, amb nous vehicles menys contaminats i més eficients.