Anàlisi de l’estat immunitari del virus SARS-CoV-2 de la població d’Ascó

Promogut per l’Ajuntament d’Ascó, coordinat per l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus amb la col·laboració del Biobanc de l’IISPV.

Estudi prevalença covid Ascó.

Aquest dilluns s’ha iniciat l’estudi innovador i pioner de seroprevalença de la població d’Ascó davant del virus SARS-CoV-2 promogut per l’Ajuntament d’Ascó, liderat pel Dr. Francesc Marimon, Coordinador clínic del Servei de Medicina Interna del Hospital Universitari Sant Joan de Reus (HUSJR) i amb la participació del Biobanc de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), coordinat per Lluís Gallart, amb la fi de millorar i ampliar el coneixement de la malaltia.

 

La pandèmia COVID-19, malaltia deguda a la infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2, presenta un seguit de reptes sanitaris, socials i econòmics d’extraordinària magnitud; no només en les grans poblacions de Catalunya i d’Espanya, sinó també en les petites urbs com ara Ascó. És per aquest motiu que l’Ajuntament d’Ascó és la primera població que promou un estudi d’aquestes característiques, un estudi innovador i mai vist fins al moment, que pot contribuir a millora el control, diagnòstic i maneig d’aquesta nova malaltia.

 

Un aspecte important a considerar és la informació sobre l’estat immunitari de la població enfront del virus SARS-CoV2 (COVID-19) i el significat real de la immunitat en referència al tipus i durada de la protecció que pot oferir. El coneixement d’aquest estat immunitari és important per valorar la verdadera rapidesa de contagi del virus, la resposta a les mesures de seguretat implantades, saber si hi ha o no un component de memòria cel·lular i especialment la durada en el temps de la immunitat.

 

L’estudi està destinat a la població de més de 14 anys d’Ascó i vol arribar al 70-80% de la població. S’estructura en dues fases: la primera és la recollida de dades de la població participant mitjançant una extracció sanguínia i en la segona és repartiran els mateixos passos que la primera i se li afegirà una determinació de nivell d’anticossos. Es preveuen obtenir-ne els resultats el febrer del 2021.

 

Aquest estudi ha estat aprovat pel Comitè Ètic de Comitè Ètic d’Investigació amb Medicaments (CEIm) de l’IISPV.