Aigües de Reus inicia dues noves obres de renovació de la xarxa d’abastament

Les actuacions permetran la millora de la xarxa d’abastament als carrers Penedès i Garrotxa, i la renovaciço de la xarxa d’abastament al camí d’accés a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals

Imatge del plànol d'obres d'Aigües de Reus. Foto CEDIDA

Aigües de Reus inicia dues obres de renovació de la xarxa d’abastament de la ciutat, que se sumen a tot un seguit de treballs que es duen a terme aquest estiu d’acord amb el pla d’inversions d’aquest 2020. Les dues obres permetran, d’una banda, la millora de la xarxa d’abastament als carrers Penedès i Garrotxa, amb la renovació de 190 metres lineals de canonada i amb un pressupost de 44.832,63 euros. D’altra banda, es renova la xarxa d’abastament al camí d’accés a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), amb la instal·lació de 206 metres lineals de canonada i un pressupost de 47.399,63  euros.

Com és habitual, els treballs que es duen a terme no representen cap despesa per als veïns dels carrers afectats, sinó que estan finançats íntegrament per l’empresa municipal d’aigües..

Aquestes dues obres s’afegeixen a altres sis que van iniciar-se al mes de juny en diversos carrers, amb l’objectiu de renovar les xarxes de sanejament i abastament d’aigua, amb una inversió total de 228.882,13 euros. La majoria d’aquests obres (cinc de sis) també tenen com a objectiu la millora del comportament hidràulic de la xarxa d’abastament de la ciutat, atès que les actuals canonades són de diàmetres petits i materials obsolets. En un cas, s’intervé en la xarxa de sanejament, amb l’objectiu d’ampliar el diàmetre de la canonada i millorar-ne la capacitat de drenatge.

Aquestes obres ja en marxa s’executen als següents carrers: Escaladei (29.025,64 euros); Sant Antoni Ma Claret (35.719,61 euros); Josep Caixés (36.790,69 euros); Espronceda (entre avinguda Dr. Vila-seca i camí de l’Aleixar) amb un pressupost de 48.029,29 euros; i Antoni de Bofarull (entre Xavier Gambús i plaça Gandhi), amb 30.956,36 euros. El carrer Miramar és l’únic, en aquest cas, on s’intervindrà en la xarxa d’abastament i també en la de sanejament amb un pressupost de 48.360,54 euros.

Totes aquestes obres formen part del pla d’inversions que Aigües de Reus té previst executar al llarg de 2020, i entre les quals hi ha un ampli ventall de projectes de reparació i renovació de la xarxa d’abastament i sanejament en diversos barris de la ciutat. Unes obres que, en tots els casos, estan estan en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i el Pla d’Acció Municipal 2019-2023, que incorpora “la priorització de l’aigua com a element de gestió urbana”.

Les obres no representen cap risc de salut i estan en consonància amb les diferents fases de desescalada de l’emergència sanitària. De fet, cadascuna de les obres que s’inicien compta amb un informe específic d’avaluació de riscos, que fins i tot determina mesures particulars per a cada cas. Un informe d’avaluació preceptiu que compta amb la supervisió i aprovació per part de la direcció i del Coordinador de Seguretat i Salut de les obres.

Com és habitual en totes les obres que impulsa a la ciutat, Aigües de Reus posa a disposició dels veïns de l’àrea un telèfon (977345843) per a qualsevol consulta durant les obres i agraeix anticipadament la col·laboració dels veïns de la zona, tot desitjant que les molèsties i interferències siguin mínimes durant l’execució dels treballs.