Adif confirma que l’estudi de demanda de l’estació de Bellissens és positiu

Adif, l’Administrador de Infraestructuras Ferroviarias depenent del Ministeri de Transporte, Mobilitat i Agenda Urbana ha confirmat que l’estudi de demana de l’estació de Bellissens és positiu. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó; i el portaveu del grup municipal del PSC, Andreu Martín, han comparegut en roda de premsa aquest dijous, 18 de juny per donar compte de la reunió telemàtica que han mantingut amb representants d’Adif,

L’informe posa de manifest que la zona de Bellissens té molt bona ubicació i potencialitat per garantir la demanda d’aquesta nova infraestructura ferroviària. L’anàlisi del cost- benefici ha tingut un resultat positiu. Genera estalvi de temps, comporta beneficis mediambientals per la reducció de la contaminació d’altres tipus de mobilitat; i genera un impacte positiu quant a activitat econòmica, segona les conclusions que han traslladat els responsables de l’ens estatal.

L’estudi també fa una estimació de passatgers. Es calcula que hi poden passar uns 1.443 passatgers al dia a l’inici de la posada en funcionament de la infraestructura. I uns 3.507, a 30 anys vista. L’estudi de demanda ha identificat que l’estació de Bellissens complementa i amplia el número de passatgers que faria ús del tren respecte l’estació Reus Nord. No treu passatgers, sinó que en genera de nous amb demanda pròpia.

Les conclusions d’Adif confirmen les prevsions municipals, avalades amb l’estudi de demanda realitzat per la Generalitat de Catalunya; i fan coincidir les tres administracions en que l’estació de Bellissens és una infraestructura positiva i necessària.

En la roda de premsa, els representants municipals han explicat que el projecte de l’estació es troba ara en la fase de l’elaboració d’un estudi funcional, el treball que ha de determinar si cal o no a posteriori fer un estudi informatiu; i analitza i defineix la convivència entre els trens de rodalies que hi pararan quan estigui en marxa la nova infraestructura amb els trens de mercaderies que ja hi passen i el futur tren-tram, que també farà ús d’aquesta via. La previsió és que el document estigui llest ho sapiguem a la tardor.

Els representants del Govern de Reus i del grup municipal del PSC han assistir junts a la reunió en el marc del pacte signat el passat mes de febrer per col·laborar en matèria d’infraestructures.