Acte de ciutat en record de les persones que van morir durant el període de confinament

El Cementiri General de Reus acollirà el proper 29 de juliol un acte de ciutat amb la voluntat de retre homenatge a totes aquelles reusenques i reusencs que van ser inhumats o incinerats en aquest equipament funerari durant el període afectat per les mesures de confinament per la Covid 19. Un temps en que les famílies i amics dels difunts no van poder realitzar les cerimònies de comiat amb les caracter&iacute ;siques que haurien volgut celebrar.

Tal com ja es va anunciar, aquest serà un acte de format senzill i que vol ser un emotiu record de la ciutat dedicat a aquelles persones que van morir durant aquells dies, tot just mentre les disposicions sanitàries no permetien cap mena de comiat presencial a familiars i amics. L’acte dissenyat estarà regit per la normativa sanitària vigent en el moment de la seva celebració i, en aquest sentit, s’està preparant l’espai que l’ha d’acollir.

A la cerimònia, hi seran especialment convidades les famílies de les persones difuntes.  L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal Serveis Funeraris Reus i Baix Camp ha iniciat ja contactes amb els respectius familiars per tal d’informar-los sobre aquest esdeveniment i confeccionar la llista definitiva d’assistents.

En el cas que un cop contactades les diferents famílies quedés alguna plaça sense ocupar, s’obriria un període públic per tal que s’hi puguessin inscriure altres ciutadans. D’aquesta inscripció se n’informarà oportunament pocs dies abans del dia 29 i s’explicarà el sistema per confirmar-ne la reseva de la invitació.