Reus recicla vidre per lluitar contra el càncer de mama

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Medi Ambient, s’ha afegit a la campanya “Per elles. Recicla vidre per lluitar contra el càncer de mama” que promou Ecovidrio en col·laboració amb la Fundació Sandra Ibarra, amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, que se celebra el 19 d’octubre. Aquesta campanya solidària i de sensibilització contra el càncer de mama té l’objectiu de sumar esforços davant aquesta malaltia i potenciar el reciclatge d’envasos de vidre. Així, Reus s’uneix a la xarxa de més de 140 ciutats de tot l’Estat que s’han involucrat en aquesta iniciativa, acollint, des d’ahir, un parell de contenidors de color rosa, que volen recordar els pits femenins, al carrer Sant Joan, davant del Gegant indi. Els contenidors hi seran durant els propers quinze dies.

 

Amb el lema Plens de Vida, els contenidors rosa volen ser una palanca de col·laboració ciutadana. Dipositar-hi envasos de vidre contribuirà a la lluita contra el càncer de mama, ja que Ecovidrio farà una donació a la Fundació de Sandra Ibarra per contribuir a la investigació i a millorar la qualitat de vida de les dones afectades i el seu entorn familiar.

En aquesta campanya destaca la importància de cuidar el medi ambient i cuidar la salut mitjançant la prevenció amb un missatge enfocat a la detecció precoç: aquest any més que mai, no hem de deixar de cuidar-nos. Igual que reciclem cada dia per tenir cura del medi ambient, hem de tenir cura de nosaltres mateixes.

És el cinquè any que Ecovidrio, la entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa aquesta campanya. En aquesta ocasió, Ecovidrio ha instal.lat més de 370 contenidors rosa a tot l’Estat. A més a més, la entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, Presidenta de la Fundació que porta el seu nom, como ambaixadora del projecte. També participa a la campanya Agatha Ruiz de la Prada, qui ha dissenyat un miniglú, un petit contenidor per reciclar vidre a la llar, especial per a l’ocasió i que es pot adquirir al web Miniglú.es i els beneficis es destinaran també a la Fundació Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i investigaci&oa cute; del càncer.

Dades de reciclatge de vidre a Reus

Segons les últimes dades relatives a 2019, els habitants de Reus van reciclar un total de 1.431 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 13,7 kg.

Respecte a la instal·lació de contenidors, Reus se situa amb una mitjana de 347 habitants per contenidor, comptant amb un total de 301 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.