Reus avança en la creació d’un protocol per ocupacions il·legals

La propera sessió ordinària del Consell Municipal de l'Habitatge està prevista per al mes de maig, en la qual està previst seguir avançant en aspectes com la necessitat d'augmentar el parc públic de lloguer a la ciutat.

El Consell Municipal de l’Habitatge de l’Ajuntament de Reus s’ha reunit aquest dijous, 25 de març en sessió extraordinària per avançar en el procés d’actualització del Protocol municipal d’actuació en relació a l’ocupació il·legal d’habitatges a Reus, un encàrrec del ple de l’Ajuntament.

La sessió ha servit per traslladar els avenços dels grups de treball creats fa unes setmanes. A més dels membres representants aprovats pel reglament de l’òrgan de participació, la reunió del consell ha comptat amb la presència telemàtica del jutge degà de Reus, el cap de la Guàrdia Urbana i responsables tècnics del Serveis Socials, els quals han aportat dades del context actual sobre procediments relacionats amb les ocupacions il·legals.

Les aportacions realitzades seran tingudes en compte en el procés d’actualització del Protocol municipal d’actuació en relació a l’ocupació il·legal d’habitatges a Reus, l’actual vigent des de 2015.

La propera sessió ordinària del Consell Municipal de l’Habitatge està prevista per al mes de maig, en la qual està previst seguir avançant en aspectes com la necessitat d’augmentar el parc públic de lloguer a la ciutat.

El Consell Municipal de l’Habitatge, creat per acord del ple de l’Ajuntament per avançar cap al dret efectiu a l’habitatge de la ciutadania, es va el passat mes de novembre, amb el propòsit de  debatre i formular propostes sobre la política municipal d’habitatge a partir de  la participació de la ciutadania, entitats i col·lectius, agents econòmics i socials, i representants de l’Ajuntament.

El consell es fixa com a objectius generar debat i opinió en relació a l’habitatge, fomentant el consens en les polítiques municipals; formular propostes en matèria d’habitatge a la ciutat; i servir de fòrum on el govern municipal faciliti informació sobre la seva acció en matèria d’habitatge, i fer-ne el seguiment. En particular, seguir el desenvolupament del Pla Local d’Habitatge de Reus.