Les obres del nou passeig de vianants de darrera l’Ateneu Juvenil encaren la recta final

El regidor d’Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, ha visitat les obres acompanyat de l’arquitecta municipal i l’equip de la promotora

Les obres del nou passeig de vianants que connectarà la riera d’Alforja amb l’avinguda Mestral avancen a bon ritme i ja encaren la recta final. El regidor d’Urbanisme, Enric Daza, va visitar divendres les obres acompanyat de la cap del Departament, Elena Pijoan; l’arquitecte municipal que coordina el projecte per part de l’Ajuntament, Ruben Heras, i l’equip de la promotora que està portant a terme els treballs. 

 

Ja s’ha construït el carril bici i l’àrea de jocs i en aquest moment s’estan finalitzant els treballs d’enjardinament dels laterals i les darreres actuacions per a la canalització d’aigües pluvials, com la col·locació de les reixes de recollida. L’últim que queda pendent és la pavimentació del vial de vianants i acabar d’enjardinar el parterre de la zona de jocs.   

 

Les obres formen part de la urbanització del tram comprès entre els carrers Tramuntana, Horta de Santa Maria, Garbí i el Passeig Sant Joan Baptista de La Salle. L’obertura d’aquest nou carrer està contemplada al Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) i va a càrrec de la promotora que està construint els nous blocs d’edificis en aquesta unitat d’actuació urbanística. A més, l’empresa també ha de construir la vorera que ressegueix el perímetre del solar.  

 

El regidor d’Urbanisme, Enric Daza, ha destacat que, gràcies al Pla d’Ordenació gestionat pel Departament d’Urbanisme, Cambrils guanya un ampli passeig verd pensat per passejar a peu o en bicicleta i gaudir en família, que dóna continuïtat al traçat de l’Avinguda Mestral, unint la platja i el port de Cambrils amb l’Eixample a través de l’avinguda Horta de Santa Maria i amb el futur creixement de Les Comes.   

 

La nova avinguda, que es convertirà en una avant-sala del Parc del Pescador, es caracteritza per la seva traça en diagonal respecte la trama urbana que l’envolta, la seva generosa amplària de 30 metres i un plantejament més proper a una zona verda que a un carrer. El passeig, de 120 metres de longitud, serà utilitzat únicament per vianants i ciclistes, en recorreguts diferenciats, i tindrà una gran presència d’arbrat i zones enjardinades, acompanyades de jocs infantils.