L’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils fa balanç dels dos anys de mandat

Avatar photo

Els projectes de la nova Avinguda de l’Esport i la remodelació de la Rambla Jaume I transformaran urbanísticament la ciutat

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils, format per ERC, Junts per Cambrils i NMC, ha fet avui un balanç molt positiu de la tasca realitzada durant la primera meitat del mandat. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el primer tinent d’alcaldia i regidor de Serveis, Medi Ambient i Protecció Ciutadana, Lluís Abella, i el segon tinent d’alcaldia i regidor de Promoció Econòmica, Participació Ciutadana i Cooperació, Oliver Klein, han donat compte de l’estat d’execució del Pla d’Acció Municipal 2019-2023.  

 

L’alcaldessa i els dos portaveus han destacat la transformació urbanística que suposaran els projectes claus pel municipi aprovats recentment; les accions incloses als dos plans de xoc per la reactivació econòmica i social del municipi; l’aposta per potenciar les polítiques socials amb iniciatives com els Plans d’Ocupació, els programes de treball i formació i els ajuts socials; el suport a la cultura i les inversions de prop de mig milió d’euros en la millora de les instal·lacions esportives.   

 

Tot i que ha estat un mandat marcat per la pandèmia, a la que cal sumar dos temporals i un atac informàtic, l’equip de govern ha afirmat que tot això no ha impedit tirar endavant les accions del Pla d’Acció Municipal pensant en el present però també amb visió de futur. En aquest sentit, s’han desenvolupat  tres grans projectes de ciutat que permetran posar les bases d’un Cambrils més verd i sostenible, s’han engegat iniciatives de govern obert com el projecte Cambrils 2030 o l’Altaveu Ciutadà, i s’ha projectat la marca turística amb la distinció de Barri Mariner.  

 

En relació a la crisi sanitària, l’equip de govern ha posat en valor la ràpida reacció de l’Ajuntament de Cambrils, que el dia 11 de març, abans de la declaració de l’estat d’alarma, ja va constituir el comitè de coordinació municipal del coronavirus i va crear els grups de treball sectorials que han anat elaborant les propostes que han format els dos plans de reactivació econòmica i social. A més, amb la finalitat d’obrir un canal de comunicació amb els sectors econòmics i socials, es va crear la Cimera Econòmica, que s’ha convertit en el Consell Econòmic i Social.  

 

Entre les accions dels plans de xoc, hi ha l’ampliació dels ajuts socials, els ajuts d’habitatge, l’adaptació dels protocols per atendre a les persones vulnerables, l’ampliació de la tarifació social, l’exempció de la taxa d’ocupació de via pública per terrasses, comerços i mercat ambulant, les ajudes directes a les empreses afectades per la Covid-19, la campanya de descomptes per dinamitzar el comerç dels Bons Cambrils, els plans d’ocupació municipal i la modificació del calendari fiscal.  

 

En l’àmbit de la persona, destaca l’augment de la contractació derivada de plans d’ocupació, tant els subvencionats pel SOC com els finançat íntegrament per l’Ajuntament; l’ampliació de l’oferta formativa en sectors de futur com l’atenció socio-sanitària; el Pla Local de Salut; la posada en funcionament de l’Oficina Local d’Habitatge al Forn del Tallero, i les noves accions del projecte d’intervenció comunitària intercultural.  

 

Pel que fa a la cultura, s’han seguit programant actes culturals i festius malgrat la situació sanitària, s’ha ampliat l’horari d’obertura del Centre Cultural, s’ha adjudicat el Festival Internacional de Música pels propers tres anys, s’està restaurant el Molí de les Tres Eres i s’ha adquirit l’antic celler de la Cooperativa Agrícola.  

 

D’altra banda, l’Ajuntament de Cambrils està treballant en el projecte Cambrils 2030, que fixarà les línies de desenvolupament d’una nova estratègia de gestió de serveis urbans municipals a 10 anys vista; un protocol pioner de teletreball que permetrà combinar el treball presencial amb el teletreball; i la dissolució l’entitat pública empresarial Ingesol per recentralitzar els serveis i millorar l’eficàcia.  

 

En l’apartat econòmic i de projecció de la ciutat, s’ha creat una marca unitària per totes les activitats de promoció per fomentar el comerç de proximitat, s’han creat les ajudes directes per fer front a la crisi que se sumen a les que ja es convocaven habitualment; s’ha potenciat el calendari gastronòmic, que s’ha reemprès amb les jornades del romesco, i s’ha engegat un pla d’accions innovadores per atraure el turisme de proximitat. D’altra banda, després de l’èxit de la primera campanya dels Bons Cambrils, se’n preveu una segona edició al setembre i una tercera abans de Nadal adreçada tant a persones cambrilenques com a visitants.  

 

En el marc de l’àrea de ciutat, es redefineixen tres nous eixos: l’avinguda de l’Esport, que connectarà Cambrils i la futura estació amb l’A7 i l’AP7; la remodelació de la Rambla Jaume I, que reordenarà de forma destacada el barri del port; i la reconversió de l’espai de les antigues vies del tren, que eliminarà la barrera arquitectònica actual amb la transformació del traçat en un eix cívic.  

 

Finalment, en la mateixa línia d’avançar cap a model de ciutat més verda i sostenible, s’ha aprovat inicialment l’ordenança que regula l’ús dels patinets i bicicletes elèctriques, s’ha iniciat la reposició d’arbrat en diversos carrers i places del municipi i s’ha aprovat definitivament el Projecte per a la reposició d’arbrat viari i vegetació a la zona de Ponent de Cambrils, s’ha substituït l’enllumenat de diverses vies per sistemes de baix consum, s’ha renovat part de la flota municipal amb vehicles elèctrics i híbrids i s’ha iniciat la redacció del nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible 2021-2026.  

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Altafulla acull les Jornades d’Operativa Policial amb Unitats canines K9

Notícia següent

Quatre temporers donen positiu al Baix Segre

Notícies relacionades