La CUP presentarà una moció en suport a Pablo Hasél

També repetiran una moció rebutjada el passat gener per la creació d’un pacte antifeixista, ara amb Vox al Parlament

La Candidatura d’Unitat Popular presentarà al ple municipal de l’Ajuntament de Reus dues mocions  que qualifiquen com «molt necessàries, davant la deriva de l’estat espanyol». La primera, en rebuig a l’empresonament de Pablo Hasél i en suport al cantant, que va ser detingut aquest passat dimarts pels mossos. Marta Llorens, portaveu del Grup Municipal de la CUP, comenta que «cada vegada som més conscients que actes d’aquestes característiques són advertiments per tal d’apaivagar actuacions que revelin dissidència ideològica».
 
Entre els acords de la proposta en suport a Pablo Hasél, la CUP demana que l’Ajuntament de Reus exigeixi l’arxivament de totes les causes penals obertes derivades de l’exercici de la llibertat d’expressió i el dret de concentració i manifestació. La candidatura també insta el consistori a exigir a l’Estat espanyol la derogació immediata de la llei mordassa i la reformulació total del Codi Penal.
 
D’altra banda, Llorens denuncia l’acció dels mossos d’apuntar amb boles de foam a la cara de manifestants a les passades manifestacions en solidaritat a Hasél i mostra el seu suport a la noia que va perdre l’ull el passat dimarts com a conseqüència de l’impacte d’una d’aquestes boles, segons manifesta el Centre IRIDIA.
 
Pel que fa a la segona moció, els cupaires demanaran que l’Ajuntament de Reus insti als diferents grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya a adoptar un Pacte antifeixista. Marta Llorens explica que «l’avanç i creixement del feixisme fa que els drets de la majoria de la població es trobin sota amenaça» i que «cal que la resta de partits es desmarquin de manera clara i contundent contra l’arribada d’un partit que alberga feixistes, neonazis i que enyora la dictadura franquista».
 
De fet, la CUP ja va presentar una proposta per la creació d’un Pacte Local Antifeixista al passat ple del 22 de gener, però va estar rebutjada pel govern municipal de Junts, ERC i Ara Reus. Al pròxim ple, després de les eleccions del 14F i amb l’arribada del partit d’ultradretes al Parlament de Catalunya, insisteixen en la necessitat d’aquest gran pacte. Llorens conclou, «com a garantia de drets civils, polítics i socials, és imprescindible que l’anomalia de Vox al Parlament duri el mínim de temps possible i que a la vegada s’aturi el seu discurs d’odi, tan als carrers com a les institucions».