Mont-roig del Camp demana responsabilitat als seus ciutadans per evitar nous contagis de Covid-19

El consistori alerta que un nou confinament podria ser terrible per a l'economia local

Part del cartell de l'Ajuntament de Mont-roig del camp en aquesta campanya de conscienciació. Foto CEDIDA

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp apel·la a la responsabilitat individual de tota la ciutadania per prevenir nous contagis per coronavirus que malmetrien, a més de la salut de les persones afectades directament i els seus familiars, l’economia local, que ja va quedar greument afectada pel confinament al principi de la pandèmia.

Per aquest motiu aquesta setmana es posa en marxa una campanya a les xarxes socials, que pròximament es farà pública també a través de banderoles, plafons i cartells repartits per tot el municipi, on es diu directament que ‘No ens podem permetre un nou confinament’. Es tracta d’una campanya realitzada en tres idiomes (català, castellà i anglès) i focalitzada en els 3 àmbits que més pateixen les conseqüències del confinament, la gent gran, els infants i el sector comercial i econòmic.

La campanya de conscienciació, que és una de les accions previstes al Pla per a la reconstrucció social i econòmica del municipi, demana a tota la ciutadania i també als visitants que es respectin les mesures de prevenció.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp recorda la necessitat de mantenir el distanciament de 1.5 metres sempre que es pugui, una neteja de mans amb sabó o gel hidroalcohòlic constant, l’ús de les mascaretes (posades de forma correcta: tapant la boca i el nas de les persones) i, per últim, evitar les aglomeracions de persones en qualsevol àmbit.

El consistori es mostra molt preocupat per l’aparició de nous contagis i nous brots i recorda que un nou confinament seria un cop terrible per a la ciutadania i l’economia local.

Per aquest motiu reitera la importància de fer cas a les autoritats sanitàries i extremar les mesures de precaució a les trobades amb amistats i familiars, als espais públics, als bars i restaurants i també als allotjaments turístics o comercials. Cal seguir les diverses normatives que es troben en aquests establiments o a les mateixes platges.