El Festival Internacional de Música de Cambrils obre la 45a edició

Sara Baras va protagonitzar l’espectacle inaugural aquest dijous al vespre

Pla mitjà del director del Festival Internacional de Música de Cambrils, Martín Pérez, davant l'escenari del certamen. Foto del 25 de juliol del 2019

El Festival Internacional de Música Cambrils va inaugurar aquest dijous la 45a edició amb una destacada varietat d’estils musicals. Diego El Cigala, Álvaro Soler, Els Pets o Rosario, seran alguns dels protagonistes d’un dels certàmens més prestigiosos de l’estiu a Catalunya que s’allargarà fins l’onze d’agost. L’actuació inaugural va anar a càrrec de Sara Baras, que va presentar el seu nou espectacle ‘Sombras’ al Parc del Pinaret. El director del festival, Martín Pérez, ha destacat que el festival és un “gran espot publicitari” per al municipi i ha posat en valor la qualitat dels artistes que hi actuaran.

Aquest divendres i dissabte, per l’escenari hi passaran Momo, una banda tribut de Queen de prestigi, i Els Pets, que es troben immersos en la gira de presentació del seu darrer treball ‘Som’. La setmana que ve, de dijous a diumenge, successivament el públic cambrilenc podrà gaudir de les propostes de Fangoria, Rozalén, Diego El Cigala i Álvaro Soler. La 45a edició del festival es tancarà entre el 8 i l’11 agost amb Vanesa Martín, Sau30 -un retrobament dels integrants de Sau-, Rosario i Adexe & Nau, dos joves germans canaris que arrasen a Youtube amb milions de seguidors.

Pérez ha destacat positivament el ritme d’entrades venudes fins ara i ha assegurat que abans d’obrir portes ja se n’han venudes més que en tota l’edició de l’any passat. Sobre la possible saturació de festivals d’estiu ha comentat irònicament: “sobren tots menys el meu”, si bé ha fet una defensa de les iniciatives musicals privades per sobre de les públiques. “Els diners públics han de ser per fer hospitals i escoles, no festivals”, ha argumentat per evitar la repetició de funcions d’un mateix artista en pocs quilòmetres de distància. A més ha apuntat que el 72% dels festivals no arriben a la tercera edició, per posar en valor un certamen tan arrelat com el cambrilenc.