El 95% del personal de l’Ajuntament de Cambrils ja treballa amb un escriptori virtual

Més de 400 treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Cambrils estan treballant remotament gràcies a la ràpida implementació d’eines tecnològiques com l’escriptori virtual, l’accés al correu corporatiu i altres sistemes col·laboratius a través d’Internet.


D’aquesta manera, el personal municipal pot accedir des de l’ordinador de casa a totes les aplicacions i unitats de xarxa interna que utilitza habitualment al seu lloc de treball presencial de l’Ajuntament. Tots els documents de treball en xarxa estan penjats en servidors al núvol i s’ha creat un registre d’expedients virtual per poder continuar les tramitacions.


El departament d’informàtica de l’Ajuntament també ha desplegat un sistema de videoconferència perquè les comissions informatives, juntes de govern i de portaveus i altres òrgans municipals es puguin seguir reunint amb totes les garanties. L’eina Microsoft Teams permet celebrar reunions, mantenir debats virtuals i enregistrar les sessions de manera segura.


D’altra banda, des de la setmana passada la centraleta i els telèfons dels serveis essencials s’han reforçat i estan desviats a dispositius mòbils per poder prestar atenció telefònica a la ciutadania sense que els treballadors i treballadores s’hagin de desplaçar.


El regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, ha destacat l’esforç del personal d’Informàtica que ha hagut de treballar a contrarellotge per implantar el sistema i a la resta de treballadors i treballadores que s’han hagut d’adaptar a les noves eines en molt poc temps per poder seguir fent la seva feina amb la màxima normalitat.