Activitats estiuenques per cada dia de la setmana a Cambrils

La consolidació de les visites guiades teatralitzades al Port i al barri antic són el punt fort d'aquest estiu

Mercè Dalmau i Camí Mendoza a la roda de premsa. Foto: EF

Cambrils gaudeix d’un gran nombre d’activitats per tots els dies de la setmana, de dilluns a dissabte, dels mesos de juliol i agost. L’aposta dels actes es troba centrada en el turisme familiar, ja que un 80% de les famílies que visiten el municipi, repeteixen. El plat fort de les activitats estiuenques és la consolidació de les visites guiades teatralitzades al barri antic i al Port de Cambrils.

Les visites guiades tenen com a objectiu que “els turistes tinguin activitats a realitzar cada dia de la setmana i que puguin conèixer la part més autèntica de Cambrils”, ha explicat Mercè Dalmau, regidora de Turisme. Els dilluns es fa la visita teatralitzada al Nucli Antic amb el Trenet Turístic, els dimarts i els dijous té lloc la visita teatralitzada al Port, la visita a la llotja dels pescadors és dimecres, els dijous es fa una excursió al Parc Samà també amb el Trenet i els dissabtes 14 de juliol i 11 d’agost es farà la ruta als espais de la Guerra Civil, que comencen a la plaça de l’església.

Pel que fa a activitats pels més petits, hi haurà tallers de gastronomia tots els dimecres i de dansa i percussió tots els dissabtes al Parc del Pescador. La regidora de Turisme ha destacat que es vol convertir aquest parc “en el punt neuràlgic de les activitats familiars”. També es torna a fer el Concurs de Castells de Sorra, que tindrà lloc el 14 de juliol, i amb el que s’ha de participar amb un equip de dues persones, una de les quals ha de ser menor de 12 anys. Mercè Dalmau ha explicat: “Enguany, ha estat l’ocasió perfecta per recuperar el concurs, que és una activitat molt arrelada a l’estiu”.

Descobrir la subhasta del peix a Cambrils
Els visitants de les visites guiades a la vila i al Port, tindran accés lliure a la subhasta real de peix que es duu a terme a Cambrils. Aquesta visita és especial perquè la subhasta es realitza en un espai privat, no obert al públic, a la Confraria de Pescadors. Llavors, d’aquesta manera, el turista té l’oportunitat de visitar el Port i viure de primera mà com és la subhasta amb la compra i venda de peix dels pescadors als restaurants i als diferents compradors.