Intervenen dues cries de caiman vives a un veí de Mont-roig del Camp

La Guàrdia Civil investiga el venedor per un presumpte delicte contra la flora i fauna i el tràfic d'espècies protegides

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona, en col·laboració amb la Policia Local de Mont-roig de Camp (Baix Camp), han intervingut dues cries de caiman vives, de menys d’un any. Les tenia un veí del municipi i les intentava vendre entre altres veïns de la zona.
Els fets investigats es remunten a divendres passat, quan efectius del Seprona van ser alertats per part de la Policia Local de Mont-roig sobre el fet que un home exhibia els dos rèptils a veïns de la zona amb la intenció de vendre-les. Duia la factura manuscrita amb el número referència regulat en el Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES).
En tenir coneixement dels fets, efectius del Seprona es van traslladar fins a Mont-roig. Van fer diverses gestions junt amb la Policia Local i van localitzar el venedor. Després d’examinar els exemplars i consultar el Servei Oficial d’Inspecció, Vigilància i Regulació d’Exportacions (SOIVRE) a Tarragona, sobre el nombre CITES que figurava a la factura, es va comprovar que el document era legal.

Segons informen fonts de la Guàrdia Civil, a Catalunya no hi ha una legislació específica que reguli expressament la tinença d’aquest tipus d’animals, però sí que es regulen les condicions amb les quals s’han de mantenir, com la inscripció privada com a nucli zoològic de Catalunya, les mesures de seguretat de les instal·lacions o la prohibició d’exposar-se en públic.

Per aquest motiu, es va procedir a la intervenció de les dues cries de caiman i al seu trasllat fins al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, ubicat a Masquefa (Barcelona). Les diligències instruïdes han estat posades a disposició del jutjat en funcions de Guàrdia de Reus i de la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona.