Fundació “la Caixa” i CaixaBank col·laboren amb l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Costa Daurada per millorar l’atenció al Centre de Dia les Orenetes

L’entitat social rep una aportació de 3.000 euros de la Fundació “la Caixa” canalitzada a través de l’Acció Social de CaixaBank

La Fundació “la Caixa” ha mostrat el seu suport, a través de CaixaBank, a l’Associació de Familiars d’Alzheimer de la Costa Daurada per millorar l’atenció al Centre de Dia les Orenetes gràcies a la construcció de la Sala Multisensorial.

L’entitat social ha rebut una col·laboració de la Fundació “la Caixa” de 3.000 euros, canalitzada a través de l’Acció Social de CaixaBank.

Gràcies a la col·laboració, l’Associació de Familiars d’Alzheimer de la Costa Daurada podrà continuar amb les obres de construcció de la Sala Multisensorial del Centre de Dia les Orenetes, situat al recinte de la Casa Sant Josep.
Les obres, que es preveu que estiguin acabades al novembre, s’han finançat gràcies a l’aportació de Fundació “la Caixa”, i a activitats solidàries que s’han anat organitzant per a recaptar fons.

La Sala Multisensorial és un espai regulat amb diversos estímuls pels sentits que permeten realizar activitats terapèutiques i educatives en l’àmbit sensorial, cognitiu, motor, social i emocional. Serà una millora en les instal·lacions del Centre de Dia Les Orenetes, i permetrà millorar el bienestar de la gent gran usuària.

Segons ha explicat la presidenta, “es tracta d’una injecció, tant econòmica com moral, per poder tirar endavant les obres, que ja estan força avançades”.

Jaume Masana, Director Territorial Catalunya de CaixaBank, ha destacat que aquesta col·laboració entronca amb l’objectiu de l’Acció Social de CaixaBank de millorar la qualitat de vida de la gent gran.

A la signatura del conveni hi han assistit per part de CaixaBank la Sra. Ana Buqueras, Gestora de Banca d’Institucions a Tarragona, i per part de l’Associació de Familiars d’Alzheimer Costa Daurada, la presidenta, Carmen Barros, i la directora, María Lozano.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d’entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per a tirar endavant els seus programes. D’aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d’euros de la Fundació “la Caixa” en favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l’àmbit de la malaltia, la discapacitat, l’exclusió social, la pobresa infantil, la gent gran i l’envelliment. Des de l’inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d’euros a 1.700 projectes relacionades amb el proveïment d’aliments, material sanitari i emergències per a donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia.

CaixaBank manté un compromís amb la inclusió financera i és l’única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l’única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per a ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives, com els cursos impartits pels seus voluntaris, per a ajudar al fet que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia. Els seus empleats participen en tasques de voluntariat en les Setmanes Socials i, durant tot l’any, mitjançant l’Associació de Voluntaris de “la Caixa”. En l’últim any, al voltant de 5.800 persones compromeses han format part del Voluntariat actiu de ”la Caixa”, participant en més de 7.000 activitats solidàries.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals en aquesta matèria. L’índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L’organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.