Mig miler d’alumnes interpreten la cantata “La comèdia del gall”

Uns 450 nens i nenes més han assistit com a públic a l’espectacle

Prop d’un miler de nens i nenes, entre cantaires i assistents, han omplert aquest matí el Palau Municipal d’Esports de Cambrils per gaudir de la cantata “La comèdia del gall”. Des de les grades, uns 500 alumnes detercer de les set escoles de Cambrils i una escola de Vinyols han interpretat la cantata davant dels seus companys de segon de primària, que hi han assistit com a públic.

“La comèdia del gall” és la història d’un gall jove, l’Espinguet, una faula on els animals representen actituds humanes, sota l’aparença d’unes cançons divertides i despreocupades. La història del gall ens alerta contra la vanitat i l’adulació.

Tal com diu el director de l’Escola Municipal de Música de Cambrils, Francesc Sanchez, “les faules actuen com a mirall de les actituds i sentiments de les persones, les moralines que ens proporcionen ens conviden a la reflexió. I, sens dubte, la música és el millor dels mitjans que disposem per fer arribar al pensament aquestes emocions tan humanes”.

Els alumnes han cantat acompanyats pels seus mestres de música, els professors de l’Escola Municipal de Música de Cambrils i la narració del grup del Taller de Teatre del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer. Aquesta és la quarta edició del projecte impulsat i coordinat pel Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament, a través de l’Escola Municipal de Música.