Ja es poden tramitar els ajuts econòmics de la covid-19 per a les empreses

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 2 d’octubre tot i que és possible que es prorrogui

Imatge recurs de diners. Foto CEDIDA

L’Ajuntament de Reus ha obert avui, 16 de setembre, el termini per presentar les sol·licituds de les subvencions extraordinàries per pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19 en les empreses i autònoms de la ciutat. Aquest programa d’ajuts consta de dues línies amb un import total de 400.000 euros, ampliable a 500.000. Les dues lín ies es corresponen als ajuts a les empreses obligades a suspendre la seva activitat per la Covid-19 i ajuts a les empreses per l’adaptació del negoci a les mesures decretades per cada sector.

 

Aquest és un dels dos programes d’ajuts impulsats per la Regidoria d’Empresa i Ocupació per a la dinamització del sector empresarial de Reus, finançats a través de línies pròpies de la regidoria i del Pla per a la Reactivació Econòmica i Social. L’altre programa, que ja va obrir convocatòria per a la presentació de sol·licituds el passat 13 de setembre, està destinat al suport a l’emprenedoria i a la creació d’empreses. Cal recordar que aquest programa dóna continuïtat a les línies de subvencions que l’Ajuntament convoca des de 2017; i està dotat amb 60.000 euros.

 

La regidoria d’Empresa i Ocupació ha impulsat les subvencions extraordinàries per pal·liar els efectes econòmics de la COVID-19 per donar suport a les PIMES i autònoms de Reus que s’hagin vist afectats per l’estat d’alarma. Per optar a les subvencions caldrà complir amb els requisits establerts a les bases, entre els quals cal ser titular d’una activitat econòmica o negoci ubicat a la ciutat de Reus; tenir un màxim de 10 treballadors; haver reprès l’activitat econòmica; i no haver reduït el nombre de treballadors que es tenia abans d’haver de tancar.

 

En el cas d’optar a la línia d’ ajuts a les empreses obligades a suspendre la seva activitat, la quantia de la subvenció variarà entre els 1.000 i els 1.500 euros. En el cas dels ajuts per l’adaptació del negoci a les mesures decretades per cada sector, l’import màxim a rebre és de 500 euros.

 

Al web Reus.cat s’ha creat un apartat específic on es pot consultar tota la informació relativa a aquesta convocatòria. (https://www.reus.cat/coronavirus/reactivemreus/pimesiautonoms). El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 2 d’octubre tot i que és possible que es prorrogui.