Els reusencs podran guanyar premis durant la Setmana de Prevenció de Residus

Per entrar al sorteig caldrà estar empadronat/da a Reus i concursar ingressant com a ‘nickname’ (nom d’usuari) algun dels utilitzats a les següents xarxes socials: Facebook, Twitter o Instagram.

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, s’adhereix un any més a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2020, que té lloc del 21 al 29 de novembre, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la prevenció dels residus que es generen. Amb aquest objectiu, i per tal de donar a conèixer la importància de reduir aquest volum de r esidus, el consistori engega el concurs telemàtic de preguntes ‘Tu fas el canvi!’, entre el 19 i el 29 de novembre, amb el patrocini de Decathlon Reus.

 

Amb un total de 10 preguntes, i 4 possibles respostes, la regidoria de Medi Ambient encoratja a la ciutadania de Reus a participar i conèixer estratègies i accions sostenibles per a la reducció dels seus residus. Daniel Rubio explica que “aquesta activitat lúdica vol contribuir a un canvi en el comportament quotidià pel que fa al consum, producció, estalvi i reciclatge”.  “Si el reciclatge és important, reduir els residus en origen ho és encara més i actualment tenim al nostre abast molts tipus de productes que ens permeten reduir els residus, com ara ampolles reutilitzables, carmanyoles i embolcalls o les botigues de venda a granel, per citar alguns exemples”, afegeix.

 

Com participar-hi

El concurs s’organitza mitjançant la plataforma Kahoot. Per participar caldrà accedir a: https://cutt.ly/tufaselcanvi, o mitjançant el codi PIN 05658855 al cercador de jocs de kahoot.it o l’app mòbil, on també és podrà trobar amb etiqueta: #TuFasElCanvi.

 

Els participants podran optar a entrar al sorteig de 2 bicicletes plegables amb casc, per part de Decathlon Reus, com a patrocinador; i tres lots de productes de neteja i cosmètica natural, lliure de plàstics; per part de la botiga de Reus ‘Em fa el pes’, com a col·laboradora.

 

Per entrar al sorteig caldrà estar empadronat/da a Reus i concursar ingressant com a ‘nickname’ (nom d’usuari) algun dels utilitzats a les següents xarxes socials: Facebook, Twitter o Instagram.

 

Un cop finalitzat el termini del concurs, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus informarà dels resultats i farà un sorteig públic per conèixer els guanyadors, amb els quals contactarà mitjançant aquella xarxa social corresponent al nom d’usuari amb que hagin concursat.

Prevenció de residus

L’any 2019 la ciutat de Reus va produir 47.872,16 tones de residus que representen un total de 459 kg a l’any per habitant. La mitjana de Catalunya per aquest mateix període va ser de 526 kg per habitant any.

 

L’any 2007 es va arribar a la màxima producció de residus a Reus, amb 563 kg/ hab/ any, per tant, es van generar més de 100 kg de residus per persona més que l’any passat.

 

La producció de residus va sovint lligada al factor econòmic i és un indicador del creixement econòmic i demogràfic d’un territori, mitjançant una major sensibilització ambiental cal ser capaços de trencar aquest vincle.