El crematori de Reus posa en funcionament un segon forn d’incineració

Durant aquests dies s’estan realitzant proves i ajustaments tècnics per a la seva posada en marxa definitiva, que probablement es farà al llarg del mes de novembre.

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp ha posat en funcionament recentment un segon forn d’incineració a les instal·lacions del crematori municipal per tal d’ampliar el servei públic funerari i atendre la demanda creixent d’aquests tipus de servei. Durant aquests dies s’estan realitzant proves i ajustaments tècnics per a la seva posada en marxa definitiva, que probablement es farà al llarg del mes de novembre. Aquest procés, però, no suposa en cap moment la interrupció del servei habitual de cremacions.

 

Segons la planificació tècnica de la implantació del projecte, un cop es posi en marxa el nou forn, s’iniciaran les obres de remodelació del conjunt del forn existent per tal d’adequar-lo també al nou sistema de filtratge i depuració d’emissions de partícules. Cal destacar que aquesta instal·lació s’ha portat a terme amb la màxima exigència en matèria de combustió i mesures de protecció de la qualitat de l’aire, monitoritzada en tot moment amb un sistema de mesurament continuat d’emissions.

 

En aquest moment també s’estan fent proves del nou sistema de filtratge i s’acaba de substituir la xemeneia del forn antic per una de nova.

 

El Crematori de Reus, amb aquest projecte, serà el primer equipament d’aquestes característiques a la demarcació de Tarragona i un dels pocs a nivell de Catalunya.

 

El nou equipament millora el servei actual amb la possibilitat d’incrementar el nombre de cremacions diàries fins a assolir un màxim de sis al dia – la capacitat anterior era de tres al dia. Serveis Funeraris Reus i Baix Camp dona així resposta a la tendència a l’alça en la demanda d’aquest tipus de servei per part de la ciutadania, millorant la seva capacitat de resposta.

 

La regidora responsable dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Montserrat Flores Juanpere, considera que la inversió suposa una “ampliació del servei públic funerari. D’aquesta manera millorem les condicions en què les famílies de Reus i el Baix Camp poden accedir a aquests serveis”.

 

La inversió realitzada en l’equipament és de 564.000 euros IVA exclòs. D’aquests, 173.000 euros corresponen a la construcció del forn; 343.500 euros al sistema de filtratge i depuració d’emissions i 47.500 a l’adequació de tota l’antiga instal·lació.

 

Nova illa de nínxols al Cementiri

D’altra banda, el Cementiri General de Reus ampliarà la seva capacitat amb la incorporació de 248 nous nínxols individuals que quedaran ubicats al sector 2 de la zona nord. Reus Serveis Municipals ha elaborat el projecte tècnic de construcció de l’illa, prevista dins la part nova del recinte, que fixa el pressupost en 187.681 euros IVA inclòs. Actualment, el cementiri compta amb prop de 13.500 sepultures entre panteons, capelles, tombes i nínxols.