Llibertat provisional per a l’acusat d’una agressió sexual la nit de la revetlla a Cambrils

Se li ha imposat una ordre d'allunyament cap a la víctima

Foto de l'accés principal als jutjats de Reus. ACN.

El jutjat de guàrdia de Reus ha deixat en llibertat provisional l’acusat d’una presumpta agressió sexual a Cambrils la nit de la revetlla de Sant Joan. També se li ha imposat una ordre d’allunyament cap a la víctima, com a mesura cautelar. L’home, que havia estat detingut el passat dimecres, va passar a disposició judicial aquest dissabte. També ho van fer la víctima i altres persones que van participar en la festa on s’hauria produït la violació i que han hagut de prestar declaració.

L’Ajuntament condemna l’agressió sexual

L’Ajuntament de Cambrils va expressar “el seu rebuig més contundent davant l’agressió sexual patida la nit de Sant Joan per part d’una dona” al municipi. En un comunicat, el consistori cambrilenc va apuntar que “qualsevol forma de violència exercida contra les dones vulnera els nostres drets fonamentals, la nostra llibertat i en el cas de la violència sexual la nostra sexualitat”.

En la nota, el consistori posa “el pes de la responsabilitat en els homes masclistes que no entenen ni respecten que una relació s’estableix únicament des del consentiment conscient i lliurement atorgat, un consentiment que pot deixar de ser-ho en qualsevol moment i que ha de respectar-se de forma immediata”. Per tot, l’Ajuntament insta a “desconstruir la cultura masclista que cosifica, objectualitza i hipersexualitza a les nenes i dones, que socialitza als nens i homes des dels privilegis sobre les dones, que fomenta l’egoisme, la violència i la desigualtat de gènere”.