Cambrils millora la depuració de l’aigua i la climatització de la piscina coberta

També es preveu la instal·lació d’un nou descalcificador a l’entrada principal d’aigua i la substitució de la unitat deshumectadora

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils ha realitzat diverses actuacions per millorar el sistema de depuració de l’aigua, l’ambient i la climatització de la piscina coberta del Palau Municipal d’Esports. La regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha destacat la importància de les obres per millorar la qualitat de la instal·lació esportiva en termes mediambientals i de salut per a les persones usuàries. El pressupost total d’aquest paquet d’actuacions és de 128.112 € (més IVA).  

La primera actuació ha estat l’adaptació del sistema de depuració de l’aigua per treballar amb hipoclorit càlcic amb una inversió de 4.900 euros (més IVA). Concretament, s’han instal·lat dosificadors per hipoclorit per als vasos i un dipòsit per emmagatzemar àcid súlfuric a les dues piscines. Després d’analitzar diferents possibilitats, l’Ajuntament ha apostat per la generació de clor a través de l’hipoclorit càlcic perquè aquest compost és capaç de generar una major quantitat de clor que l’hipoclorit sòdic i és molt soluble en l’aigua. A més, els equips de dosificació treballen a pressió atmosfèrica i això evita la generació i acumulació de gasos nocius al seu interior.  

La segona actuació ha consistit en la instal·lació d’un equip de desinfecció mitjançant la radiació de llum ultraviolada per millorar la desinfecció de l’aigua de la piscina petita. Aquest nou equipament, que ha tingut un cost d’11.848 euros (més IVA) resol els problemes de manteniment dels paràmetres d’aigua propis d’una piscina amb poc volum d’aigua i moltes persones usuàries.   

D’altra banda, properament se substituirà la unitat deshumectadora per la climatització de la piscina, ja que anterior era del 2009 i ja havia superat la seva vida útil. L’equipament s’ha tret a licitació per un import màxim de 96.532 € (més IVA). Una altra actuació en procés de licitació, prevista per finals d’any, és la instal·lació d’un nou descalcificador amb filtre de sal a l’entrada principal d’aigua potable de la piscina, amb un pressupost de 8.953 € (més IVA).  

Finalment, la regidoria d’Esports ha adquirit una plataforma salva escales per a les persones amb mobilitat reduïda que vulguin fer ús de la piscina. La plataforma, que ha tingut un cost de 5.876 € (més IVA), funciona mitjançant la pressió d’aigua de la xarxa i es pot desplaçar a diferents punts de la piscina.