Cambrils acollirà l’exposició “Amb Orgull” organitzada per Mark Alter

El dia d’inauguració, 7 de juny, es podrà parlar amb els autors i l’exhibició estarà oberta fins al 15 de juny

L’exposició “Amb Orgull” arriba a l’Ateneu Juvenil per tractar temes del col·lectiu LGTBIQ+. L’exhibició està organitzada per Mark Alter (Marc Honrubia) amb la col·laboració dels artistes: Nerea Asorey, Erika, Irene Espiazu, Mercè Aragonés, Maria Garcia, Elena Llurba i Marçal Ollé. La mostra estarà oberta del 7 al 15 de juny.

La idea per a dur a terme aquesta exposició va sorgir a partir d’uns treballs que va realitzar Mark Alter al cicle de fotografia a l’escola d’art de Tarragona. Per un projecte fotogràfic va treballar la idea de gènere, retratant persones trans, no binàries i persones del col·lectiu LGTBIQ+.

Després, per l’assignatura d’audiovisuals, va realitzar l’obra “Little Monsters”, un vídeo amb imatges d’arxiu que mostren l’evolució del col·lectiu des dels Disturbis de Stonewall fins a arribar a grans icones com Lady Gaga.

Una vegada acabats aquests dos projectes, l’ajuntament de Botarell, el seu poble natal, li va proposar fer una exposició. Finalment va decidir dur a terme aquest projecte acompanyat d’amics que també són estudiants d’arts a Tarragona i Barcelona.

Mark Alter comenta que és bastant necessari que es mostri l’art que creen els joves d’avui en dia, ja que tenen moltes ganes de mostrar al món el que fan i de crear projectes com aquests els ajuda molt. A més, explica que han estat treballant durant mesos per dur a terme aquesta exposició amb obres pròpies i conjuntes.

Dins de l’exhibició es podran trobar tota mena de gèneres artístics com pintura, fotografia, vídeo, collage, disseny, etc. Cada obra té una història darrere i parlen de temes com l’amor, la sexualitat, l’homofòbia o el gènere.

L’exposició va estar exposada el passat 22 de maig a Botarell, del 7 al 15 de juny estarà exposada a l’Ateneu Juvenil de Cambrils i a finals d’aquest mes s’exposarà a Tarragona per les dates de l’Orgull. Per conèixer als artistes i passar una tarda conjunta parlant d’aquests temes, es podrà assistir el dia 7 de juny entre les 17 i les 20.30 h a l’Ateneu Juvenil de Cambrils.

La regidora de joventut Natàlia Pleguezuelos ha fet una crida a totes aquelles persones joves cambrilenques que tinguin present o entre mans fer algun tipus de projecte com el del Marc que no dubtin a anar a l’Ateneu i exposar la idea o sol·licitar els recursos disponibles per fer-ho realitat.

Des del departament de Joventut s’ha estat treballant en l’elaboració d’unes bases de subvenció que donin sortida a projectes juvenils com aquest i que per tant, la manca de recursos no sigui un impediment per fer-los realitat.