La Fira del Gall acull una mostra de gallines autòctones catalanes

El certamen compleix el seu 353 aniversari

 Aquest cap de setmana Vilafranca del Penedès celebra la tradicional i centenària Fira del Gall al parc de Sant Julià. Entre les novetats d’enguany destaca una mostra de races de gallines autòctones catalanes, on el visitant pot contemplar els exemplars de cinc races: la pairal, la flor d’ametller, la penedesenca, la del prat i l’empordanesa. El certamen compleix enguany el seu 353 aniversari i ho fa amb el Gall del Penedès reconegut com a Indicació Geogràfica Protegida (IGP) des de l’any passat. Com és habitual, els assistents podran veure i degustar galls i gallines. A més, també podran comprar el Gall del Penedès i tota mena d’aviram, amb un servei d’escorxador i plomatge gratuït.
Aquest diumenge, el Gall Tomasot i la Gallina Ballarica, el bestiari festiu de ploma de Vilafranca del Penedès, rebran més de 10 bèsties vingudes des de diferents punts de Catalunya. I, com ja ve sent tradició, la Gallina Ballarica recollirà els xumets dels infants que deixin el costum de xumar i els obsequiarà amb un dolç record.

Paral·lelament, la Fira del Gall se solidaritzarà amb La Marató de TV3 dedicada a les malalties infeccioses amb el “Quiquiriquic”, un espai de contacontes de temàtica d’aviram on famílies i infants podran gaudir de la vetllada. Tots els donatius recaptats es destinaran a aquesta iniciativa solidària.

Pel que fa a la Mostra Gastronòmica, es podran tastar fins a 21 receptes d’aviram, vuit de les quals de Gall del Penedès, proposades per set restaurants destacats del territori. També es podran tastar vins de la DO Penedès al Superceller, que comptarà amb una sala de tastos, una botiga per comprar vins i productes locals de primera qualitat per Nadal i el Tastavi, una mostra de vins negres de la DO Penedès.