Dia agredolç per les colles castelleres

La torre de vuit neta es resisteix pels de Terrassa, els de Sants no poden coronar cap gamma extra i els de Mataró es queden a un pas del seu rècord

La Diada dels Minyons de Terrassa, l’última gran cita de la temporada castellera, s’ha tancat amb un gust agredolç per a les colles. Tot i descarregar grans castells, Minyons, Capgrossos de Mataró i Castellers de Sants han hagut de renunciar, per les baixes, a les construccions més complexes. Un any més, la torre de vuit neta es resisteix pels de Terrassa que, a més, han caigut del tres de deu i només l’han pogut carregar. Els de Sants només han pogut completar dues construccions, els dos bàsics de nou, i s’han quedat sense gamma extra. Els Capgrossos, per la seva banda, han quedat lluny de tornar a igual la seva millor diada, renunciant al cinc de nou i al pilar de vuit.
Els Minyons de Terrassa han obert plaça amb el sempre espectacular tres de deu amb folre i manilles. El castell, però, ha pujat molt tremolós i tot i que han pogut carregar-lo, ha acabat cedint quan intentaven descarregar-lo. L’estructura ha cedit tot just després de l’aleta.

Caiguda al marge, els egarencs han hagut de modificar lleugerament el seu guió i han hagut de renunciar al que havia de ser el seu gran repte aquesta temporada, la torre de vuit neta. Tot i que els assajos de la setmana permetien ser optimistes, una baixa da darrera hora a la canalla els ha obligat a renunciar-hi.

En segona ronda, els de la camisa malva han descarregat la torre de nou amb folre i manilles i han deixat per tercera ronda un quatre de nou. La colla amfitriona ha tancat l’actuació amb un vano de sis en la ronda de pilars. L’espadat de vuit, que estava entre els plans dels malva, també s’ha vist afectat per la baixa de la canalla.

Els Capgrossos tanquen la seva millor temporada

Els de Mataró, per la seva banda, han posat el colofó a una gran temporada, en la que han aconseguit superar en fins a tres ocasions el seu propi sostre: tres de nou, torre de nou, cinc de nou i pilar de vuit. Els faltava només poder descarregar l’espadat, però la manca d’efectius els ha obligat a fer més d’una renúncia.

Els blaus han obert plaça amb el tres de nou, que han pogut descarregar amb solvència i en segona ronda ha arribat la torre de nou, que tot i que més insegura que en altres ocasions també han pogut descarregar. En tercera ronda han acabat apostant pel quatre de nou i han tancat la ronda de pilars amb quatre pilars de cinc.

Els Borinots, sense gamma extra

Els castellers de Sants també han hagut de modificar el seu guió i han hagut de descartar el dos de nou per algunes baixes importants en l’estructura de la torre. A les dues primeres rondes han descarregat amb solvència els dos castells bàsics de nou, el tres i el quatre, però no han pogut posar la cirereta del gamma extra.

En tercera ronda, els borinots han intentat en dues ocasions el cinc de vuit, però l’han desmuntat quan la canalla enfilava les últimes passes i s’han quedat amb només dos castells completats. A la ronda de pilars, les baixes també els han obligat a renunciar a l’espadat de set i han posat el colofó a la diada amb vuit pilars de quatre simultanis.