Apareix un nou monòlit d’origen desconegut a Catalunya

L'Ajuntament estudiarà què fa amb l'obelisc i no descarta que es converteixi en un reclam turístic més del municipi

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
El monòlit que ha aparegut a l’arbreda de Santes Creus, al municipi d’Aiguamúrcia. ACN

L’aparició d’un monòlit metàl·lic amb gravats egipcis a l’arbreda de Santes Creus, al municipi d’Aiguamúrcia (Alt Camp), ha despertat expectació aquest diumenge entre els veïns del municipi i de la comarca. D’ençà que s’ha donat a conèixer als mitjans de comunicació, molts curiosos s’hi han acostat per fotografiar-s’hi.

L’Ajuntament ha descobert l’existència de l’obelisc aquest dissabte i en desconeix l’autoria. Tot i això, l’equip de govern estudiarà quin ús en poden fer i si l’ubiquen en un altre espai. El consistori tampoc descarta que la troballa es converteixi en un reclam turístic més. “Ha aixecat molta expectació. Ha sigut una riuada constant de gent. La curiositat pot més”, ha afirmat a l’ACN l’alcaldessa Dolors Palma.

Els veïns de la pedania de Santes Creus han descobert amb sorpresa que en un dels extrems de l’arbreda algú ha instal·lat un monòlit d’uns tres metres d’alçada amb jeroglífics egipcis en tres de les seves cares. La peça és similar a l’obelisc que es va trobar a Platja d’Aro (Baix Empordà) fa unes setmanes i que també va generar molta expectació. “Els altres monòlits són llisos i no tenen cap gravat. La diferència amb aquest és que té unes lletres egípcies gravades, que ens han dit que signifiquen que el joc ha començat”, ha explicat la batllessa.

La Dolors i l’Isidre, dos veïns de Bràfim (Alt Camp), han decidit anar amb la família a veure la peça quan ho han vist als mitjans de comunicació. Són dos dels molts curiosos que s’han fotografiat amb el monòlit misteriós. Opinen que la iniciativa és curiosa i diuen que els ha sorprès. “Ens agrada que ho posin en diferents municipis. Si volen, els faré lloc al poble”, han comentat entre riallades.

Davant l’expectació de la troballa, l’equip de govern es reunirà la setmana vinent per decidir quin ús li donen i per esbrinar més detalls sobre la peça, com per exemple la seva autoria i la seva finalitat. “Preguntarem a Medi Ambient; no sabem si és una promoció d’alguna empresa”, ha dit l’alcaldessa. I ha afegit: “Podria ser un reclam més per al municipi perquè té una repercussió mundial. Veurem si és possible mantenir-ho aquí, perquè no sabem si durarà molt”.