La Diputació de Barcelona promou la digitalització de 264 ajuntaments

Avatar photo
S’ha destinat 7.803.651,71 € en la millora de serveis per a més d’1.152.295 habitants de la demarcació
Un ordinador en un procés de digitalització

La Diputació de Barcelona ha destinat 7.803.651,71 € a impulsar la transformació digital de 264 ajuntaments de la província. El projecte ‘DIGITAL DIBA: Modernització de les infraestructures digitals’, finançat amb fons NextGenerationEU, ha generat un impacte en la millora de serveis per a més d’1.152.295 habitants de la demarcació.

Des del darrer trimestre de l’any 2022 la Diputació ha treballat per proveir els ajuntaments de menys de 20.000 habitants de la infraestructura i equips necessaris que els permetessin avançar en la digitalització dels seus serveis. Aquesta aposta ha permès la renovació i actualització de les infraestructures i serveis digitals dels ajuntaments de la província, tals com la comptabilitat municipal, gestió patrimonial, de subvencions o de les nòmines del personal municipal, el padró municipal d’habitants o els gestors d’expedients municipals.

Gran part de l’import de l’ajut s’ha materialitzat amb la dotació als ajuntaments de nous equips informàtics per adaptar els llocs de treball a les noves necessitats derivades de la prestació de serveis digitals i el teletreball, així com nous equips de cartellera digital, pantalles interactives i altres dispositius per facilitar l’accés a la informació municipal.

Els municipis han escollit el material entre més de 41 tipus de productes diferents. Entre d’altres, els ajuntaments han pogut sol·licitar tot un conjunt d’equipaments com els d’emmagatzematge, d’audiovisuals, de xarxa, d’Ultra-Mobilitat, servidors, terminals thin client, monitors, ordinadors de sobretaula, estacions all in one o portàtils.

Garantir la infraestructura TIC

La inversió de la Diputació de Barcelona també ha permès garantir el suport que s’ofereix als governs locals amb el Cercador d’Informació i Documentació Oficials, la plataforma XALOC (de la Xarxa de Serveis Locals d’Ocupació), el sistema d’informació bibliogràfic de la xarxa biblioteques amb accés a les bases de dades de totes les biblioteques de Catalunya, així com les webs de biblioteques i parcs naturals.

Així mateix, també s’ha impulsat l’actualització i renovació dels centres de processament de dades (CPD) de la mateixa Diputació, l’ampliació i actualització dels sistemes d’emmagatzematge i còpies de seguretat i la millora dels sistemes de seguretat.

Renovació de les Biblioteques Municipals

Les Biblioteques de la província també s’han vist beneficiades d’aquesta important inversió al territori amb la renovació i ampliació dels equips destinats al públic per accedir a aplicacions ofimàtiques, internet i recursos culturals, la millora dels equips de comunicacions (LAN, wifi) de les biblioteques i la implementació de tallers de capacitació digital per a la ciutadania.

El projecte DIGITAL DIBA ha integrat criteris de sostenibilitat ambiental, social i econòmica, i ha assegurat que les infraestructures i equips adquirits compleixin amb els estàndards més alts d’eficiència energètica i reducció d’emissions. A més, s’ha promogut la reutilització i reciclatge dels equips obsolets, contribuint a una economia circular.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El tast de carxofes de Cambrils recapta 960 euros pel projecte d’un centre educatiu al Senegal

Notícia següent

El termini per inscriure’s al Premi Pime 2025 s’amplia fins el 30 d’abril

Notícies relacionades