Dimarts, 29 d'abril de 2025
És notícia

Eduard de las Heras rep el Premi Dow 2024

Avatar photo
El premi valora els mèrits acadèmics i humans així com els projectes professionals i d’investigació de l’alumnat que finalitza Enginyeria Química a la URV
PremiDow_1

Dow ha celebrat la 46a edició del Premi Dow, en un acte que ha reunit a l’auditori del Complex Industrial de Dow a Tarragona a més de 200 persones, una àmplia representació del teixit institucional, econòmic i social del Camp de Tarragona.

El guardonat d’enguany ha estat Eduard de las Heras, rebent un reconeixement que el dota d’una posició laboral com a enginyer de millores de la Unitat d’Hidrocarburs de Dow Tarragona, així com d’una placa commemorativa. Al mateix temps, els finalistes també han rebut un reconeixement: Marc Arenas, Ayoub El Ouahi i Erik Escudero.

En el seu discurs, l’Eduard ha volgut remarcar les sinergies entre la universitat i Dow i ha fet un repàs del seu pas per l’empresa a Països Baixos, Alemanya i Tarragona. A més, ha subratllat el potencial que tenen els joves per “ser un punt d’inflexió en la indústria química”. “La societat necessita que la indústria química vegi els reptes actuals com oportunitats de millora i, personalment, vull formar part d’aquest canvi”, assegura.

PremiDow_5

A banda del guanyador, diverses personalitats han pres la paraula a l’acte. Ignasi Cañagueral, director del Complex Industrial de Dow a Tarragona, ha remarcat els objectius de la companyia i del sector per la descarbonització en la pròxima dècada. Una transformació que assegura que només serà possible si són “competitius”. En una sala d’actes plena de joves enginyers, ha assenyalat que són els nous estudiants qui ho faran possible, amb la URV sent clau com a “font de talent”.

Antonio Logroño, director general de Dow per a Espanya i Portugal, també considera que la nova fornada d’enginyers “simbolitzen el talent que la societat del futur necessita”. En aquesta línia, ha subratllat l’aposta per la descarbonització: “som essencials a la cadena de valors i la nostra descarbonització serà també la dels productes finals”.

Evolucionar cap a una economia circular

La ponènica d’enguany ha anat a càrrec de la tarragonina Raquel Fortes, actualment directora global del negoci de Construction Chemicals i directora global d’estratègia per als negocis de Dow Polyurethenes (PU) i Chlor Alkali Vynil (CAV). Durant la seva ponència, titulada Objectius de sostenibilitat compartits. Una nova manera de fer, Fortes ha assegurat: “Dow i el conjunt de la societat hem de treballar plegats en la descarbonització i en la circularitat dels materials. Tenim una economia lineal i hem d’evolucionar cap a l’economia circular. Hem de trobar i trobarem la fórmula per encaixar l’emergència climàtica que vivim amb l’oferta i la demanda dels nous productes circulars i sostenibles”.

PremiDow_4

El nou centre de descarbonització

L’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, ha intervingut destacant la importància de la ciència. A més, ha aprofitat per tornar a oferir el seu municipi com a futur emplaçament per la seu del centre de descarbonització.

D’altra banda, Oriol Alcoba,  director general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, també n’ha parlat. “El centre de descarbonització neix de tota la cadena de valor del coneixement. Per nosaltres és un projecte irrenunciable. El vam dotar inicialment de 5 milions d’euros per fer plantes pilot, se’l dotarà de 5 milions més i estem treballant perquè tingui 20 milions més a curt termini a través d’un instrument europeu”, ha esmentat. Tanmateix, ha afirmat que “en el moment que es requereixi d’uns espais addicionals on poder ubicar una activitat, la Canonja és el millor lloc“. Una afirmació que ha arrencat l’aplaudiment entre el públic.

Què és el Premi DOW?

Creat l’any 1978, el Premi Dow valora els mèrits acadèmics i humans així com els projectes professionals i d’investigació de l’alumnat que finalitza els estudis superiors d’Enginyeria Química a la URV. Des del 2013, la dotació del Premi Dow s’ha convertit en una oferta laboral relacionada amb l’enginyeria química dins del marc geogràfic de Dow EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica). El guardó, per tant, també posa en valor la tasca de la URV en la formació del talent del territori. En aquest sentit, el rector de la univeristat, Josep Pallarès, ha remarca “la missió de les universitats de formar les futures generacions, de fer recerca i de transferir aquesta recerca, aquest coneixement”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona acull les 16es Jornades d’Inclusió Social en els Arts Escèniques

Notícia següent

La quarta campanya de Bons del Vendrell arrenca el 8 de novembre

Notícies relacionades