Divendres, 17 de maig de 2024
És notícia

Constantí commemora el Dia Mundial del Parkinson

Avatar photo
Aquest diumenge s’ha celebrat una jornada benèfica per visibilitzar la malaltia

Aquest diumenge 14 d’abril s’ha celebrat a Constantí una jornada solidària i benèfica que, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Parkinson que es commemorava el passat el dia 11 d’abril, ha recaptat fons per a la futura Associació d’afectats de Parkinson a Tarragona. Amb el lema “Amb tu, ho farem possible”, durant tot el matí es van instal·lar parades d’artesania i un mercat de productes de segona mà, i també es van posar a la venda diversos productes fets a mà per les persones usuàries de la unitat de Parkinson precoç de l’Hospital de dia del Centre Sociosanitari Francolí. També hi va haver una actuació musical a càrrec de la formació Dianne 35 i es va fer un vermut solidari. 

L’acte central de la jornada va comptar amb la col·laboració del Club Gimnàstica Estètica i Rítmica Constantí i del Club Patí Constantí que van presentar, a la Plaça de l’Església, una coreografia conjunta preparada especialment per a l’ocasió i mostrant les lletres de la paraula Parkinson. 

La d’aquest diumenge a Constantí ha estat una de les múltiples activitats que promou un col·lectiu de persones afectades pel Parkinson, amb l’objectiu de normalitzar i visibilitzar aquesta malaltia. Entre aquestes iniciatives, s’ha publicat el llibre “A la sombra del Parkinson”, que exposa quinze relats de persones diagnosticades de Parkinson i que reivindica la necessitat de normalitzar la malaltia. 

L’objectiu és constituir una associació d’afectats per la malaltia a Tarragona, que pugui ser un punt de trobada per als malalts i els seus familiars i que ofereixi també la possibilitat de realitzar i compartir activitats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant habilita un espai per a famílies amb nens de 0 a 5 anys

Notícia següent

Myandbank llança dues noves carteres que afegeix a la seva gamma actual

Notícies relacionades