Un poble català cobrarà 10 euros anuals per tenir un gos

Avatar photo

L'import recaptat es destinarà a sufragar les despeses que els gossos generen al municipi

L’Ajuntament d’Olius, al Solsonès, cobrarà 10 euros anuals als propietaris de gossos a partir del pròxim 1 de gener. La mesura es va aprovar en el ple municipal del passat 13 d’octubre i no s’ha presentat cap al·legació durant el període d’exposició pública. Així doncs, tots els veïns i veïnes del municipi que tinguin un gos estaran obligats a pagar la taxa.

El pagament es farà de forma mensual i l’ordenança preveu que estiguin exempts de pagar aquelles persones que inscriguin els seus gossos al Registre d’Animals per primera vegada. El cens d’aquests animals de companyia s’anirà actualitzant cada any i la taxa s’adaptarà d’acord amb ell. Actualment hi ha més de 200 gossos censats.

Segons l’alcalde del municipi, Antoni Márquez, ha explicat en declaracions a TV3, l’import recaptat es destinarà a sufragar les despeses que els gossos generen al municipi. En aquest sentit, el batlle ha apuntat que els diners s’utilitzaran per pagar la gossera, la recollida d’excrement o repartir bosses als veïns. Cal destacar que Olius s’ha basat en Solsona, la capital de comarca, que des d’aquest 2021 ja està aplicant la mateixa taxa.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Salou aprovarà un pressupost per a 2022 enfocat en les inversions i el benestar de les famílies

Notícia següent

El Vendrell recupera la cavalcada de Reis pels seus carrers

Notícies relacionades