Identifiquen l’autor d’un assassinat de l’any 2004 a Castelldefels

L'autor dels fets va morir el 2016 a Brians 2

Els Mossos han resolt un homicidi que va tenir lloc el 2004 a Castelldefels. La unitat central se’n van fer càrrec de la investigació a requeriment del jutjat de primera instància 5 de Gavà, que va reobrir el cas a petició de les filles de la víctima.
Els fets van tenir lloc a les 9.30 hores del 21 de setembre del 2004, quan la víctima va estacionar el seu vehicle, deixant les claus posades al contacte, al voral del Passeig Marítim per anar a un quiosc. Un individu va aprofitar per intentar endur-se el vehicle.
Quan la víctima se’n va adonar va intentar impedir-ho accedint al vehicle però no va poder, després es va pujar al capó davanter però l’individu va iniciar la marxa i el va fer caure a terra i va fugir. L’home va morir.
L’endemà es va tenir coneixement de l’incendi d’un vehicle a la mateixa localitat. Es tractava del mateix vehicle que li havien sostret a la víctima. La investigació va permetre identificar i detenir la persona que havia cremat el vehicle, utilitzat en l’escena d’un crim.

El detingut, un home de 52 anys i nacionalitat uruguaiana, va declarar ser l’autor de l’incendi per encàrrec d’un individu al que no coneixia, a canvi de droga. L’arrestat no va ser reconegut com l’autor de l’homicidi i només va ser jutjat i condemnat pels danys al vehicle.

La família de la víctima va aportar una hipòtesi que apuntava a una possible revenja per motius laborals com a mòbil del crim. Amb aquesta informació, el jutjat va encomanar la reobertura de la investigació. Aquesta es va centrar inicialment en aquesta primera hipòtesi, però els avenços en l’esclariment dels fets van descartar aquesta teoria.

La nova línia es va centrar en la figura i en l’entorn de l’autor que va cremar el vehicle. La revisió i l’anàlisi de tot l’expedient arxivat va permetre perfilar la fisonomia d’una persona de la que es va poder acreditar l’existència d’una relació estreta entre tots dos. Les testificals dels testimonis, sumats als nous indicis, van ajudar a concloure que aquesta persona era l’autora de l’homicidi.

L’homicida identificat pels investigadors, un home de 42 anys i nacionalitat espanyola, va morir l’octubre del 2016 mentre estava ingressat al centre penitenciari de Brians 2.

El 13 de setembre els investigadors es van retrobar amb l’acusat d’haver cremat el vehicle qui va esclarir que el seu amic li va confessar que havia estat ell qui va sostreure el vehicle a una persona al Passeig Marítim i que va fugir provocant la mort del propietari, tot i que la seva intenció no era matar-lo. Va assegurar que la relació d’amistat entre tots dos es va iniciar temps després que es produís la mort, circumstància que ja estava acreditada pels investigadors. La investigació el situen fora de qualsevol figura vinculada directament amb la responsabilitat de l’homicidi.

Les diligències es van tramitar al jutjat titular de la investigació, que ha donat per resolt el cas i quedarà arxivat definitivament davant l’extinció de la responsabilitat penal per la mort del presumpte autor.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Incendi al Reus Deportiu

Notícia següent

Òmnium Tarragonès cedeix a l’Ajuntament de Tarragona el seu fons documental de 1971 a 2015

Notícies relacionades