Granollers presenta una programació de tardor plena de propostes per a tots els públics

Avatar photo

Sota el lema Segueix Cultura, els equipaments culturals de la ciutat ofereixen activitats, cursos, tallers, exposicions, teatre, música, dansa i un ampli ventall d’itineraris, conferències, visites i jornades

Al Museu de Granollers el mes d’octubre ve farcit de propostes d’activitats a l’entorn de les exposicions i el patrimoni de Granollers. Es reprenen les conferències al voltant de les exposicions de Retorn a Granollers del retaule gòtic de sant Esteve i El Modernisme i les flors. S’han programat itineraris per conèixer el patrimoni de la ciutat i s’organitzen actes amb motiu de la Setmana de Turisme Industrial i de les Jornades Europees de Patrimoni. En concret està prevista una Taula Rodona sobre els 40 anys de les troballes romanes de l’antiga fàbrica de Can Jaume (Granollers 1981), en record de Josep Estrada i Garriga eldijous 7 d’octubre a les set de la tarda a la sala d’actes i una visita guiada: Que la terra et sigui lleu. El modernisme al cementiri de Granollers, el diumenge 10 d’octubre, a les 11h. Podeu consultar totes les exposicions i activitats al web: museugranollers.cat

El Museu de Ciències Naturals també ve carregat de bones notícies, una d’elles és que estrena nova web (www.mcng.cat(link is external)) i amb l’opció de poder fer les reserves en línia.

Una altra de les novetats és que del 15 d’octubre al 28 novembre, i dins del programa del Festival Panoràmic de Granollers, es podrà visitar l’exposició Rat.Systems. Es tracta d’un projecte en col·laboració amb el biòleg Chris Faulkes en què es mostra el seguiment a temps real de la colònia de farumfers.

Les biblioteques de Can Pedrals i de Roca Umbert estrenen el curs amb l’espectacle poètic Només el gran desert dels telegrames muts, de Blanca Llum Vidal i Tònia Passola, poetes, i l’acompanyament musical de Laura Pastor. En aquest espectacle les poetes reviuen la veu de Felícia Fuster a través de la seva poesia. D’aquesta manera les biblioteques se sumen a la commemoració del centenari del naixement de la poeta, traductora i artista Felícia Fuster.

L’espectacle serà el dimecres 29 de setembre a les 19 h, a la Sala Francesc Tarafa. Per poder-hi assistir cal reservar entrada a www.granollers.cat/inscripcionsbiblioteques o a la Biblioteca Can Pedrals.

Com cada any les biblioteques ofereixen Clubs de lectura, tallers i conversa, activitats familiars i formació digital. Podeu trobar tota la programació de les Biblioteques de Granollers a www.granollers.cat/inscripcionsbiblioteques

La Xarxa de Centres Cívics de Granollers proposa una setentena de cursos i tallers i enceta una nova edició dels Diverdivendres.

Fins l’1 d’octubre estan obertes les inscripcions a la setentena de cursos i tallers que oferten els centres cívics per als mesos d’octubre, novembre, desembre i gener, d’acord amb les mesures de prevenció de la Covid-19. Les inscripcions als cursos poden fer-se a www.granollers.cat/centrescivics o presencialment a qualsevol dels cinc centres cívics de la ciutat.

Els DiverDivendres, la programació familiar dels Centres Cívics arriba a la 6a  edició amb activitats de teatre, cuina, música i creació de joguines un cop al mes i amb diferents propostes temàtiques adreçades als nens i nenes de fins a 12 anys. Aquestes propostes sempre tenen una molt bona acollida entre el públic familiar, exhaurint les places. I és que, per a participar-hi, cal fer inscripció prèvia familiar.

Entre els mesos d’octubre i gener, s’han programat quatre activitats. La primera serà  Diverteatre (15 d’octubre, pl. Maluquer i Salvador), amb «Le petit théâtre ambulant» a càrrec de JAM. La segona proposta serà Divercuina (19 de novembre, Centre Cívic Palou) amb un taller de sushi a càrrec de Dani Maldonado i, al mes de desembre, hi haurà Diverjoguines (17 de desembre, Centre Cívic Can Gili) amb un taller de fabricació de joguines a càrrec de L’obrador. Can Manetes. La darrera proposta serà Diverinstrument (21 de gener, Centre Cívic Nord) amb un taller de diddley bow a càrrec de Sergi Estella.

Les persones interessades poden inscriure’s a l’activitat escollida a partir de 14-15 dies abans que es faci, al mateix centre cívic, presencialment, en la modalitat d’inscripció familiar (un adult més un o dos infants), i també a través de formulari web. Totes les activitats són gratuïtes.

Tota la informació de la programació de centres cívics a  www.granollers.cat/centrescivics

Roca Umbert comença nova temporada

La Sala NAU B1 comença temporada amb el rap de Tribade, i continua amb noms tan coneguts com Hamlet, Paul Fuster, 31 Fam, Roca Estesa i Toundra. Tampoc s’oblida dels més petits amb el concert per a nadons Kla’a la teva cançó i el Rock en Família, descobrint Metallica.

La programació de dansa està pensada per a tots els nivells i la conformen dos tallers intensius de moviment amb la Sílvia Batet i la Nadine Gasphersher, dos workshops intensius amb la Lali Ayguadé, Akira Yoshida i Chey Jurado i dues improvisacions guiades amb Marc Lapuerta i Ariadna Montfort.  També hi ha el taller familiar L’art dels 5 sentits, en el marc del Festival El més petit de tots, a càrrec de la companyia CreaMoviment.

Les arts visuals vindran de la mà del Festival Panoràmic, de cinema, fotografia i més,  que s’allargarà fins a finals de novembre. Aquesta edició tractarà sobre Incertesa, atzar i predicció, i manté la seva seu a Roca Umbert però expandeix la seva presència a la ciutat amb activitats al Cinema Edison, al Museu de Granollers, al Museu de Ciències Naturals.

La Cultura Popular també reprèn activitat i tornen a fer-se presencialment els cursos de gralla i percussió per a nens de diferents nivells.

Podeu consultar tota la programació a www.rocaumbert.cat(link is external)

Càmera i… òpera al cinema Edison!

L’Edison inicia, aquest octubre, el projecte d’Òpera i Dansa que portarà retransmissions des de gran equipaments escènics de tot el món (Gran Teatre del Liceu, Arena de Verona, Covent Garden de Londres, entre d’altres) i en col·laboració amb l’oferta en viu del Teatre Auditori.

Pels més petits hi haurà Un dia de festa!, la festa itinerant del cinema infantil en català i l’espectacle de circ Taxaaan!, dins de la Roda d’Espectacles Infantils, tots dos adreçats a infants a partir de 3 anys.

Pel que fa a les projeccions de pel·lícules hi haurà Maixabel, Madres paralelas i Petite Maman, entre d’altres. Tota la informació es pot consultar a https://cinemaedison.cat(link is external)

El Teatre Auditori i Llevant Teatre arrenquen temporada

Les arts escèniques tornen a prendre els escenaris del Teatre Auditori i de Llevant Teatre i ho fan Aixecant el vol, l’eslògan d’aquesta nova temporada d’Escena grAn.

Aquest mes d’octubre, al TAG, es representarà la comèdia 53 diumenges protagonitzada per Pere Arquillué, el primer concert de la temporada de l’Orquestra de Cambra de Granollers dedicat a les simfonies concertants de Mozart, també hi haurà dansa amb un espectacle facinant, Hidden, que ha exhaurit al TNC sota la direcció artística de Lali Ayguadé i l’artista espanyola amb més projecció d’aquest 2021, Maria José Llergo, presentarà el seu disc Sanación, entre altres propostes.

A Llevant la temporada començarà amb l’obra guanyadora en la categoria d’autoria revelació dels Premios Max 2020, Els dies mentits, que aborda un tema tabú: el plaer sexual femení.

Tota la programació a www.teatreauditoridegranollers.cat

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Laura Mas explica el programa d’empresa saludable a la ministra Marin

Notícia següent

Finalitza la construcció d’un tram de vorera a la futura plaça Milana de Sant Pere de Ribes

Notícies relacionades