Executen el desnonament d’una família amb dos menors al Raval

El suport de veïns i activistes no impedeix el llançament i denuncien càrregues dels Mossos

Era el novè intent i aquest dimarts s’ha acabat executant el desnonament d’una família al Raval amb dos menors i amb un informe favorable de la mesa d’emergències. El Sindicat d’Habitatge del Raval havia alertat prèviament de la possibilitat del llançament en qualsevol moment -ja que el desnonament era amb data oberta- i en veure que es feia un desplegament policial ha fet una crida per donar suport a la família.

Desenes de veïns i activistes pel dret a l’habitatge s’hi han apropat i han intentat impedir que els fessin fora però finalment s’ha executat el desnonament, que coincideix amb l’inici del Ramadà per part de la família. Des d’Endavant Ciutat Vella han denunciat càrregues policials contra activistes i han difós imatges via Twitter.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han explicat a l’ACN que el desnonament s’ha pogut fer sense incidències, ja que s’ha abandonat el domicili de forma voluntària.

En relació a les càrregues denunciades, les mateixes fonts expliquen que quan les furgones ja marxaven un grup de persones s’ha aproximat cap a l’última furgona i han començat a donar-hi cops.

Ha estat en aquest moment quan els agents que hi havia a l’interior han baixat del vehicle i hi ha hagut una confrontació, situació en què s’ha fet ús de les “defenses policials”. Des de Mossos asseguren que ha durat pocs segons.

Des de l’Ajuntament, assenyalen que com que la família té informe favorable de la mesa d’emergències se’ls adjudicarà un habitatge públic. Mentrestant, però, els serveis treballen en alternatives provisionals.

Sobre el desnonament, fonts municipals puntualitzen que des dels jutjats no s’ha oficiat l’assistència de serveis socials al llançament fins que ja estava en marxa, cosa que “dificulta enormement” la tasca dels professionals dels serveis socials i la unitat antidesnonaments (el SIPHO).

Des del Sindicat d’Habitatge del Raval asseguraven aquest dilluns que la família estava sent “ignorada” de forma “reiterada” per serveis socials.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els comuns amenacen de trencar el pacte de govern a Tarragona

Notícia següent

Manresa instal·larà una gran àrea d’esbarjo exclusiva per a gossos al passatge Dante

Notícies relacionades